Evenimentele de sâmbătă, 27 noiembrie, la Ateneu

1.Recital extraordinar “Dor de Eminescu” – Ion Caramitru – sâmbătă, 27 noiembrie, ora 20:00, în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” – 70 lei/bilet

“Nu există o construcţie mai bogată, mai semnificativă a limbii române decît aşa cum a gândit-o Eminescu şi cum a pus-o în ecuaţie.” (Ion Caramitru) “Dor de Eminescu” este mai mult decât un recital de versuri, este o poveste despre sentimentele, atitudinile, convingerile fiecăruia dintre noi, brodate abil în vers și proză, alcătuită din scrierile literare și filosofice ale lui Eminescu. Muzica originală a clarinetistului Aurelian Octav Popa nu acompaniază cuvântul, ci completează povestea, transmițând și continuând ideile rostite de către Maestrul Ion Caramitru.

Cei doi artiști dialoghează, astfel, într-o formulă scenică inedită, prezentând un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet național.

„Grosul operei lui Eminescu se află în celebra lui ladă cu care umblă pe unde se mută şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii”. (Ion Caramitru)

„Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite”. (Aurelian Octav Popa)

Maestrul Ion Caramitru va susține recitalul „Dor de Eminescu”, sâmbătă, 26 noiembrie 2016, ora 20:00 pe scena Sălii Mari de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 70 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

2. Spectacol pentru copii „Magic Castle” – Teatro Blu – duminică, 27 noiembrie, ora 11:00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” – 8 lei/bilet

„Magicianul, locuitorul Castelului Magic, locul în care magia este la ea acasă, a rămas fără asistentul său. De aceea va apela la copiii spectatori pentru a putea să-și pună în practică trucurile magice, dar și la ajutorul unui liliac aflat, întâmplător, între zidurile vechiului castel. Obiecte bântuite, levitații, dispariții, apariții, magie și, mai ales, amuzament. Iar în finalul spectacolului copiii vor avea parte de o apariție surpriză.”

Teatro Blu vă invită, duminică, 27 noiembrie 2016, ora 11:00, la spectacolul pentru copii „Magic Castle”, ce va avea loc in Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 8 lei, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

magic-castle

3. Proiecție de film “Fabrica de scurt-metraje” – duminică, 27 noiembrie, ora 17:00 – în Sala Galeriile de Artă a Ateneului din Iași

Echipa Short to the Point si asociatia Green Art Tour, incearca sa readuca filmul mai aproape de spectatori. Obiectivul nostru este de a imbina confortul cu placerea de a viziona un film. Proiectiile se vor desfasura in spatii neconventionale (pentru unii): cafenele, puburi, teatre sau cluburi, adica locatii in care tinerii (si ne referim aici la tinerii de toate varstele) isi petrec deseori timpul liber. Speram sa contribuim astfel intr-un mod placut la buna dispozitie a spectatorilor Fabricii de Scurt Metraje.

Revenind la esenta evenimentului, va anuntam ca editia din Noiembrie a Fabricii de Scurt Metraje se va desfasura in perioada 23-27 Noiembrie 2016, in 4 orase din Romania: Bucuresti, Iasi, Brasov si Oradea. Vizionare placuta!

Durata: 154 min

Programul proiectiilor îl găsiți mai jos.

BEST FILM

“Fake”

Director: Ivan Kitayev

Country: Russian Federation

Duration: 29:14

BEST YOUNG DIRECTOR

“Brainwash”

Director: Hannah Gautrey

Country: United Kingdom

Duration: 08:13

BEST CINEMATOGRAPHY

“Not yet”

Directors: Mikhail Dovzhenko

Country: Russian Federation

Duration: 18:32

BEST SCREENPLAY

“Inconvenient Comfort”

Director: Adam Fillenz

Country: Not Specified

Duration: 18:38

BEST EDITING

“Intrinsic Moral Evil”

Directors: Harm Weistra

Country: Netherlands

Duration: 10:45

BEST STUDENT NARRATIVE SHORT FILM

“Piece of Wood”

Director: Yassin Koptan

Country: Egypt

Duration: 15:59

BEST STUDENT DOCUMENTARY SHORT FILM

“Two little words”

Director: Pien van Grinsven

Country: Portugal

Duration: 10:14

BEST DOCUMENTARY SHORT FILM

“I’m not afraid of the soldiers”

Director: Rinske Bosch

Country: Netherlands

Duration: 19:39

BEST ANIMATION SHORT FILM

“Trial & Error”

Director: Antje Heyn

Country: Germany

Duration: 05:27

BEST EXPERIMENTAL SHORT FILM

“That’s it”

Director: Sabine Molenaar

Country: Netherlands

Duration: 15:49

fabrica-de-scurt-metraje

4. Spectacol de susținere “1 Decembrie: Unire, Onoare și Patrie” – duminică, 27 noiembrie, ora 18:00 în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”

Ateneul din Iași și Clubul Rotary Copou Iași vă invită duminică, 27 noiembrie, de la ora 18:00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” la un eveniment aflat sub auspiciul sărbătoririi Zilei Naționale a românilor, 1 Decembrie.

Evenimentul prezentat de către binecunoscutul om de televiziune Mircea Radu va fi onorat de participarea Corului Academic „Gavril Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” Iași, a Muzicii Reprezentative a Armatei, a Complexului Muzeal „Moldova” al Palatului Culturii Iași și a actorilor Ateneului din Iași. Cu toții își vor da concursul pentru a realiza un eveniment care, dincolo de a fi menit dragostei de țară, să unească sufletele românești și să releveze o calitate ce a caracterizat mereu poporul român: altruismul.

Astfel, publicul ce va participa la acest eveniment cu dublă semnificație își va putea dovedi mărinimia, întrucât încasările vor fi donate unui caz umanitar: un băiețel de 10 ani, frumos și ascultător, are nevoie de gândurile bune ale celor din jur, dar, mai ales, de ajutor pentru a continua tratamentul împotriva leucemiei.

Biletele vor fi disponibile la prețurile de 45 de lei pentru locurile din Sală și 60 de lei pentru locurile de la Balcon și Loje și vor putea fi achiziționate de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

1decembrie

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 17 =

On Key

Citeste si

Top 5 siteuri de pariuri online

Cand vine vorba de pariuri online, conteaza foarte mult site-ul pe care pariezi. Desi majoritatea ofera un bonus de bun venit, exista anumite caracteristici care

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.