Evenimentele de vineri, 25 noiembrie, la Ateneu

1.Spectacol pentru copii „Aventurile Micului Prinț” – vineri, 25 noiembrie, ora 11:00 în Sala Mare de spectacole ”Radu Beligan” –

Ateneul din Iași vă invită vineri, 25 noiembrie, ora 10:00, la spectacolul pentru copii „Aventurile Micului Prinţ”, după Antoine de Saint Exupery.

Regia: Victor Zaharia

Scenografia: Cătălin Târziu

Video Design – Andrei Cozlac, Andrei Botnaru

Muzica si sound-design – Ana Teodora Popa

Costume – Rodica Maria Eşanu

Dramaturgia – Caterina Ursu

Distribuţia:

Bogdan Popa

Ovidiu Ivan

Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată

Dragoş Stan

Tudor Alexandru

Vârsta recomandată: 7+

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 -16:30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

micul-print

2. Vernisaj expoziție foto “Eu citesc, dar tu?” – Mircea Radu – vineri, 25 noiembrie, ora 18:00 – Foaierul Ateneului din Iași, intrarea liberă

Mircea Radu, cunoscut ca realizator de emisiuni, prezentator de știri, actor și scriitor, se prezintă în fața dumneavoastră și ca fotograf. Vineri, 25 noiembrie 2016, ora 18:00, la vernisajul expoziției de fotografie „Eu citesc, dar tu?”, ce va avea loc în foaierul Ateneului din Iași.

Expoziția face parte dintr-un proiect mai amplu, care implică persoane publice din România (in ordine alfabetică: Cristian Țopescu, Dana Deac, Eugenia Voda, Ileana Popovici, Monica Pop, Mircea Badea, Oreste, Răzvan Mazilu și Sergiu Nicolaescu) care își doresc să redeschidă apetitul oamenilor pentru lectură.

„Ideea proiectului Eu citesc. Dar tu? mi-a venit pe aleile Parcului Herăstrău. Nimeni din cei aflați pe bănci – și erau destui, căci era ora prânzului – nu avea o carte in mâini. Nimeni nu citea… I-am întâlnit pe prietenii mei Dinu Lazăr și Vlad Epstein, le-am spus asta și am convenit că trebuie făcut ceva pentru a schimba această stare de lucruri. Așa s-a născut proiectul „Eu citesc. Dar tu?” în care personalități, oameni notorii, vedete iubite fac același lucru: citesc.” ne-a mărturisit Mircea Radu.

vernisaj-m-radu

3. Lansare de carte “Povești cu gust” – Mircea Radu – vineri, 25 noiembrie, ora 18:30 în Foaierul Ateneului din IașI – intrarea liberă

Curtea Veche Publishing și Ateneul din Iași au plăcerea de a prezenta la Iași lansarea volumului “Povești cu gust” de Mircea Radu, primul proiect editorial al cunoscutului om de televiziune, o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor. Lansarea volumului va avea loc vineri, 25 noiembrie 2016, la Ateneul din Iași (Strada Ion Creangă 14, Iași), începând cu ora 18:30. Evenimentul va include și o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Autorul își surprinde publicul prin acest volum de rețete și amintiri, construit din texte scurte, în care a adăugat un strop de melancolie, un gram de umor și mult suflet și în care accentul este pus pe întâmplări surprinzătoare din trecutul său. Cartea “Povești cu gust” ne dezvăluie un Mircea Radu așa cum nu îl cunoaștem: un narator desăvârșit care păstrează farmecul rețetelor tradiționale românești și a bucatelor copilăriei.

“Nu cred că a fost un moment pe care să-l rețin, despre care să spun că a fost ideea de la care a plecat construcția cărții, momentul zero. Știu doar că am povestit odată, la o masă, despre o anumită mâncare și amintirea, ancora în timp, pe care o aveam legată de acel desert. Dar am ținut minte reacția celor care mă ascultau – fetele zâmbeau cu subînțeles iar tipii aveau în priviri ceva din sticlirea ochilor lupului din povestea cu cei trei purceluși – și mi-a placut. Restul e istorie…

Singurul motiv pentru care am scris cartea asta, de fapt, o culegere de texte, proză scurtă, sau spune-i cum îți cade ție bine, este plăcerea. Am scris de plăcere, am fotografiat de plăcere, am mâncat de plăcere. Unii vor fi atenți la rețete, alții la fotografii, unii vor rămâne cu scrierile despre lucruri care mi s-au petrecut sau care erau gata să mi se întâmple dacă viața mea o lua pe un alt drum… Fiecare om care va cumpăra cartea asta va lua ce vrea din ea. E pe alese.” (Mircea Radu)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro la prețul de 39 lei și în librăriile din toată țara.

povesti-cu-gust

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seven =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.