Evenimentele săptămânii 19 – 25 septembrie la Ateneul din Iași

1.Iașul vrea Unirea! – spectacol caritabil de susținere Unirea TV – 22.09.2016

De la ora 19.00, în Grădina de Vară a Ateneului din Iași, va porni cronometrul invers pentru Unirea TV. Evenimentul organizat la Iași, va fi unul caritabil, de strangere de fonduri pentru acest post de televiziune. Dacă ne unim puterile, idealul atâtor oameni va putea să se îndeplinească!

Societatea civilă unionistă dorește să lanseze prima televiziune 100% independentă care să militeze pentru reîntregirea României. Blocul Unității Naționale (BUN) a lansat deja campania de strângere de fonduri pentru Unirea TV, proiectul care ar trebui să contrabalanseze presa rusofilă de la Chișinău. Termenul stabilit pentru lansarea televiziunii este septembrie 2016, iar unioniștii își propun ca vocea lor să se facă auzită, pentru început, din cele două studiouri: de la București și Chișinău. Necesitatea unui astfel de post s-a nascut, pentru George Simion, inițiatorul proiectului Unirea TV, pentru a echilibra presa din Republica Moldova: „Peste 80% din spațiul media din Republica Moldova este ocupat de posturile TV din Federația Rusă. Televiziunile cu producție locală sunt influențate de interesele politice ale proprietarilor aflați în goana după voturi. Posturile TV din Republica Moldova au devenit instrumente de manipulare și arme anti-Unire”.

Pentru toți cetățenii unioniști din Republica Moldova, această televiziune care promovează și încurajează unionismul este ceva firesc, chiar banal, ceva ce trebuia să se întâmple cu mult timp în urmă. Cum sumele de care unioniștii au nevoie pentru a lansa prima televiziune independentă și naționalistă nu sunt foarte ridicate, comparativ cu bugetul oricărei alte stații tv, BUN a decis să apeleze la donațiile patrioților români de pe ambele maluri ale Prutului.

 Unirea TV Resized

2. Proiecție de film Aferim! – 23.09.2016

Ursul de Argint vine la Ateneu! Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul „Aferim!”, la cea de-a LXV-a ediţie a galei Festivalului de Film de la Berlin 2015. „Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutul de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Proiecţia Filmului ”Aferim!” de pe 23 septembrie 2016, va avea loc pe Terasa Acoperiş a Ateneului din Iaşi, începând cu ora 20.00. Biletul este 10 lei, iar rezervările se fac la nr. de telefon 0741-279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00

 AFERIM Ateneu resized

3. Spectacol pentru copii– Ursul păcălit de vulpe – 24.09.2016

Spectacolul prezintă o formă de mânuire folosită mai rar în teatrele din România, cu păpuşi tip bunraku şi compuse. ,,Ursul păcălit de vulpe” păstrează linia cunoscută a poveştii lui Ion Creangă şi susţine umorul autorului prin dialogul personajelor şi comicul de situaţie. Aflăm cum şi-a pierdut ursul coada şi cum, odată cu ea, scapă şi de naivitate: ”Cine se frige cu borș suflă și-n iaurt”.

Regie, scenariu şi dramatizare: Tudor Rotaru

Scenografie: Laurenţiu Vasilache, Tudor Rotaru

Costume păpuși: Tatiana Rotaru

Pictură păpuşi: Alina Ardeleanu

Actori: Ecaterina Rotaru ,Tudor Rotaru, Laurenţiu Vasilache

Recomandat copiilor +3 ani

35 min – 40 min

Sâmbătă, 24 septembrie2016, ora 10.00, Grădina de Vară a Ateneului

Preţ unic: 8 LEI

Rezervările se fac la nr. de telefon 0741-279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00.

Ursul pacalit de vulpe

4. Stand-up comedy Serghei și Anisia – 24.09.2016

Anisia, blonda de la Românii au Talent, o tânără comediantă, a câştigat festivalul de satiră şi umor de la Târgu Mureş în decembrie 2013 şi multe alte concursuri locale. Serghei, un tânăr carismatic care se face plăcut prin naturaleţe şi prin accentul lui moldovenesc, a avut succes chiar de la prima apariţie pe scena în anul 2012. Incă de când s-au cunoscut, Serghei şi Anisia au susţinut nenumarate spectacole prin toată ţara şi promit să distreze publicul oriunde se duc, făcând astfel reţeta perfectă pentru o seară haioasă. Mărturie le stau filmuleţele realizate, ajunse virale pe internet şi zecile de spectacole reuşite împreună prin oraşe din toată ţara.

Sâmbătă, 24 septembrie, ora 20.00 vă aşteptăm la un show plin de energie pe Terasa Acoperiş Ateneu!

Preţ unic: 20 LEI

Recomandat celor peste 18 ani.

Rezervările se fac la nr. de telefon 0741-279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00.

Anisia resized

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.