Evenimentele săptămânii la Ateneul din Iași

Ultima săptămână a lunii februarie aduce la Ateneu evenimente frumoase și spectaculoase pentru iubitorii de cultură: premiera spectacolului „Romeo și Julieta… making of”, recitalul extraordinar dedicat lui Eminescu și susținut de către marele actor Dorel Vișan, mult-așteptatul și îndrăgitul spectacol pentru copiii mari și mici „Peter Pan”, dar și o conferință spirituală foarte interesantă, susținută de către dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu.

1.Proiecție de film „Iarna bobocilor”, regia Mircea Moldovan, joi, 23 februarie, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 10 lei

„Iarna bobocilor” este o comedie românească din anul 1977, regizată de Mircea Moldovan după scenariul scriitorului Petre Sălcudeanu. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Constantin Diplan, Carmen Galin, Sebastian Papaiani, Nae Gh. Mazilu și Emil Hossu, iar naratorul poveștii este Octavian Cotescu.

Filmul „Iarna bobocilor” a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 3.163.456 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31.12.2007 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

 

2. Concursul Național de Muzică Psaltică (Faza Zonală) vineri, 24 februarie, ora 10.30, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, intrarea liberă

Ateneul din Iași și Seminarul Teologic „Vasile cel Mare” Iași, în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Inspectoratul Școlar Iași și Ministerul Educației au plăcerea de a găzdui vineri, 24 februarie, de la ora 10.30, prima ediție a Concursului Național de Muzică Psaltică (Faza zonală) – Coruri ale seminariilor teologice din Moldova, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

 

Având în vedere importanța acordată muzicii bisericești, prin interesul tinerilor elevi pentru studierea muzicii bizantine, se poate spune că un asemenea concurs îndeplinește dezideratul valorificării acestei muzici.

3. Conferința spirituală „Echilibru între viața personală și evoluția spirituală”, dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, vineri, 24 februarie, ora 18.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 50 de lei

Vă invităm cu drag la o noua conferință susținută de dr. Ovidiu Dragoș Argeşanu în Iași în data de 24 februarie 2017, începând cu ora 18:00. Prețul biletului este de 50 de lei , iar biletele se achiziționează la intrarea în sală.

Pentru informații și înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0729 026 970.

4.  Spectacol pentru copii „Peter Pan”, regia Iulian Sandu, sâmbătă, 25 februarie, ora 13.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

„Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trait” (Iulian Sandu, regizor).

Distribuția: Peter Pan – Codrin Dănilă, Wendy – Cezara Fantu, Michael – Nicholas Kerezsy, John – Teodor Giurcanu, Dna. Darling – Erica Moldovan, Dl. Darling – Iulian Ioan Sandu/Andrei Ciobanu, Crocodilul – Ana Hegyi, Căpitanul Hook – Vlad Baba, Scăfârlie – Arun Cotic, Pârjol – Genovel Alexa, Ferestruică – Marian Nechifor, Gălușcă – Ionel Apetrei

Muzica: Laurențiu Profeta

Libretist: Eugen Rotaru

Aranjament muzical : Flavius Mogoșan

Pregătire muzicală: Raluca Zaharia

Durata spectacolului: 70 minute

Vârsta recomandată: 4+

5. Recital extraordinar Dorel Vișan: „Eminescu – Om, Geniu și Sfânt”, sâmbătă, 25 februarie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere

Dorel Vișan aduce la Iași un recital extraordinar, dedicat lui Eminescu, în pluralitatea și complexitatea sa: poet național, scriitor de geniu, dar și iubitor de neam și patrie, sau ultimul mare romantic ce a dedicat Femeii mare parte a operei sale.

6. Premiera spectacolului de teatru „Romeo și Julieta… Making of”, regia Alexandru – Radu Petrescu, duminică, 26 februarie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere

În luna iubirii, Ateneul din Iași vă propune o premieră de excepție: un spectacol despre ce se poate întâmpla atunci când se pune în scenă capodopera shakespeariană „Romeo și Julieta”.

„Spectacolul “Romeo şi Julieta… making of”, după comedia “Lada” de Ion Sava, propune o perspectivă contrastantă între superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realități de o actualitate (arhi)cunoscută şi profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebăgare de seamă sau… din grabă, le-am (cam) uitat.

Un joc al aducerii aminte că fiecare dintre noi, cândva, a trăit povestea mirifică a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!” (Alexandru Radu Petrescu, regizor)

 

 

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

10 beneficii ale jocului cu Lego

Daca te-ai uitat vreodata la copilul/copii tai jucandu-se pentru o perioada de timp este evident ca se distreaza, creaza, gandesc si nascocesc, iar daca sunt

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.