Evenimentele Stagiunii Estivale – luna septembrie

Joi, 9 septembrie începând cu ora 18.00, în Galeriile de Arta ale Ateneului. Lansare de carte: “Cuvinte cu dor de miez – aforisme, definiții, paradoxuri, reflecții”, Ștefan Mîrzac

Cartea autorului ieșean poate fi definită ca fiind un dicționar al vieții, de la A la Z, ce cuprinde psihologie trăită, confirmată, ale cărei învățăminte pot fi de folos cititorului. Colecția de cugetări se adresează în special celor ajunși la vârsta maturității, care, prin prisma propriilor trăiri, pot pătrunde mult mai ușor întelesurile pe care autorul le a atribuit diferitelor obiecte sau sentimente, atitudini etc.

Adunată în zeci de ani, cartea reprezintă un monolog detaliat, autorul privind pe toate părțile fiecare subiect atins. Însuși autorul privește scrisul acestei cărți ca pe o muncă în mină: “sapi tot mai adânc și găsești și nestemate și pietre semipretioase, dar mai ales te lupți cu balastul”. Uneori nemulțumit de rezultat, autorul a reluat, a refăcut, uneori a pierdut sau a abandonat subiectul, pentru a reveni, de fiecare dată.

Prezintă: prof. univ. dr. Petru Bejan si prof. Nicolae Crețu

lansare de carte stagiunea estivala

Sâmbătă, 10 septembrie, ora 11.00, Gradina de Vară – Spectacol pentru copii – „Cei trei purcelusi” după James Orchard Halliwell-Phillipps – Teatrul de buzunar puppets art time

Trei purceluşi, fraţi şi prieteni în acelaşi timp, încearcă să scape de Lupul ce şi-a pierdut din strălucirea și faima de altădată, dar încă încearcă să demonstreze cât de fioros este. Cei trei fraţi nu se lasă foarte uşor prinşi, cu toate că naivitatea a doi dintre ei aproape că-l ajută pe Lup să-şi servească prânzul mult dorit. Un spectacol cu păpuşi bunraku şi păpuşi compuse, culoare şi gaguri multe, ce aminteşte de dinamica desenelor animate şi readuce prospeţime unei poveşti arhicunoscute.

Regie, scenariu şi dramatizare: Tudor Rotaru

Scenografie: Puppets Art Time

Costume păpuși: Tatiana Rotaru

Pictură păpuşi: Alina Ardeleanu

Actori: Ecaterina Rotaru, Tudor Rotaru, Biatrice Cozmolici, Laurenţiu Vasilache

Recomandat copiilor +3 ani

Durată: 30-40 min

Preţ unic: 8 LEI

Rezervările se fac la nr. de telefon 0741-279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00.

Cei trei purcelusi stagiunea estivala

Joi, 15 septembrie, ora 18.30, Seara armenească „Tradiţii şi obiceiuri în comunitatea armeană”, Grădina de Vară

Evenimentul va cuprinde prezentarea armenilor din Iaşi, o incursiune în istoria armenilor, prezentarea revistei tineretului armean din Iaşi – Revista Siamanto şi un moment artistic susţinut de trupa Siamanto. Participanţii se vor bucura de acordurile muzicii armeneşti şi vor savura delicioase produse specifice bucătăriei armeneşti.

Preţul biletului este 10 lei, iar rezervările se fac la nr. de telefon 0741-279.740, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00.

Traditii si obiceiuri stag estivala

11 septembrie-11 octombrie 2016 – foaierul Ateneului din Iaşi – Expozitie de pictura si grafica “Ape tulburi, ape limpezi”: Andrei și Maria Morteci sunt doi tineri artiști ieșeni, absolvenți ai Universităţii de Artă “George Enescu”, Iaşi, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici (U.A.P.), Filiala Iași și-au etalat lucrarile în cadru mai multor simpozione naționale și internașionale, acumulând în palmares numeroase premii, atât la concursuri cât și la festivaluri.

Proiectul “Ape tulburi, ape limpezi” prezintă un tablou al mării, creat prin asamblarea unor piese care plasează centrul de interes pe apă și pe efectul ei asupra mediului înconjurător. Lucrările tratează experiența câtorva zile petrecute pe litoralul Mării Negre, cu scopul asumat de a reflecta asupra condiționarilor artistice ale plein-air-ului. Povestea expusă este rezultatul unui studiu vizual al valurilor, vegetației, faunei, în condiții meteo variind de la vreme frumoasă până la vânt puternic și ploaie, toate văzute din mijlocul naturii si documentate prin aparatul cercetatorului. Simultan și suprapus cercetării este tratată experiența expresivității vizuale a unui subiect cu un potențial imagistic practic inepuizabil și care oferă seducție pentru ochi și provocare pentru practica artistică.

Vernisajul va avea loc joi, 22 septembrie, ora 18.00.

Ape limpezi. Ape tulburi stagiunea estivala

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.