Expozitie “Tramvaiul ieşean, istorie şi pasiune” la BCU

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi găzduieşte, în spațiul expozițional situat la etajul I, în perioada 1 – 15 martie 2016, expoziţia „Tramvaiul ieşean, istorie şi pasiune”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Tramclub Iaşi şi cu Regia Autonomă de Transport Public Iaşi pentru a marca împlinirea a 118 ani de la introducerea tramvaiului electric în urbea moldavă.

Proiectul expoziţional este o provocare pentru iubitorii de cultură, propunând, pe de o parte, o incursiune în istoria oraşului şi, pe de alta, o viziune inedită asupra transportului public ieşean, manifestată prin proiecte artistice şi tehnice deopotrivă, ce surprind perioada contemporană şi creionează intenţii pentru viitor.

Publicul ieşean este aşteptat marţi, 1 martie, la ora 17.00, la vernisajul expoziţiei, ce reuneşte cărţi poştale şi fotografii de epocă păstrate în colecţiile bibliotecii şi proiecte de actualitate destinate transportului public ieşean realizate de Asociaţia Tramclub Iaşi.

Invitați: Maricel Ghercă, directorul general al Regiei Autonome de Transport Public Iaşi, și Silviu Teodor-Stanciu, Asociația Tramclub Iaşi.

expozitie Tramvaiul-ie-e1456401616237

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen − five =

On Key

Citeste si

Cinci coafuri simple de vara

Chiar daca vremea nu pare sa spuna asta, in curand vara isi va intra in rol si ne vom bucura de temperaturile crescute… Eventual undeva

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.