Facultatile din Romania la care admiterea este pe baza de examen

Legea invatamantului din Romania, permite facultatilor sa aleaga cum doresc sa fie admiterea si anume pe baza examen sau in functie de media de la BAC plus notele de la diverse materii din liceu.

Astazi vom vorbi doar despre facultatile la care admiterea se face pe baza de examen, deoarece din punctul nostru de vedere doar asa se pot evalua corect cunostintele unui viitor student. Unele facultati opteaza pentru examen tip grila, ceea ce face ca studentul sa fie nevoit sa parcurga toata materia.

Pentru a usura procesul de invatare, pe internet au aparut site-uri care ofera contra cost, grile de rezolvat asemanatoare cu cele de la examenul de admitere. Ca o comparatie, sunt asemanatoare cu site-urile pe care puteti rezolva grile pentru examenul de la scoala de soferi.

Imensul avantaj este ca repetand de multe ori aceleasi intrebari, la un moment dat, veti sti toate raspunsurile, chiar daca la examen intrebarile sunt ușor diferite sau puse în altă ordine. Un astfel de site este www.grileonline.ro, unde puteti rezolva grile de la Drept, Economie, Biologie, Fizica, Gramatica, Engleza sau Geografie.

Site-ul include cea mai variata gama de intrebari si raspunsuri sub forma de grila, cu explicatii, realizate de 12 profesori din domeniu si o baza de date de peste 4000 intrebari si raspunsuri. Iar preturile sunt pentru toate buzunarele, incepand cu 12 lei pe luna.

Avand in vedere ca facultatile la care se da examen de admitere sunt Drept, Jurnalism, Litere si Limbi straine, site-ul este exact ce aveti nevoie pentru a lua examenul din prima.

La Facultatea de Drept, concursul de admitere are doua probe, una de limba romana si alta de economie.

La Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, candidatii au de rezolvat un examen scris pentru a ocupa cele 135 de locuri la buget si cele 330 de la taxa.

La Facultatea de Litere, pentru specializarea Comunicare și Relatii Publice (IF), candidatii trebuie sa sustina un test de o ora de comunicare scrisa la limba romana, astfel încat sa obtina unul din cele 100 de locuri la buget sau unul din cele 50 de locuri la taxa.

Absolventii de liceu care îsi doresc sa devina studenti la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, trebuie sa treaca printr-o proba scrisa cu doua discipline. Specializarea cu cele mai multe locuri scoase la concurs este Engleza, 60 la buget si 90 taxa.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 9 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.