Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice se desfasoara pe pietonalul Stefan cel Mare

Festivalul International al Muzicii Mecanice a ajuns la cea de-a treia editie si se va desfasura intre 12 si 14 septembrie, oferind iesenilor ocazia de a se delecta cu muzica mecanica.

Muzeul Stiintei si Tehnicii “Stefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal National “Moldova” Iasi organizeaza un proiect numit “Revitalizarea patrimoniului cultural”, care consta in Festivalul International al Muzicii Mecanice. Finantarea acestui eveniment provine de la Administratia Fondului Cultural National al Ministerului Culturii.

Conform organizatorilor: “Proiectul propune revitalizarea unui patrimoniu tehnic de excepţie – colecţia de automate muzicale a Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii «Ştefan Procopiu» – prin organizarea unui festival unic în România, ajuns la a IX-a ediţie”.

Participantii vor asculta piese de la cutii musicale, piane mecanice, orgi de strada sau gramofoane timp de trei zile pe pietonalul Stefan cel Mare. De asemenea, publicul va putea vizita o expozitie de automate musicale, un targ de antichitati, va putea viziona spectacole ale flasnetarilor din Romania, Ungaria, Cehia, Franta si Germania.

Intre 12 si 14 septembrie vor avea loc piese de teatru, concerte, dansuri, animatii, proiectii video si un workshop dedicate specialistilor in domeniul muzicii mecanice.

Sursa foto: iasifun.ziaruldeiasi.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.