Fumatul este interzis în cluburi și restaurante

Parlamentarii din Camera Deputaților au votat în final legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise, dacă în apropiere se află un loc de joacă.

Legea antifumat a trecut de Camera Deputaților. Ea a fost votată de parlamentaari de la toate formațiunile. Au fost 164 de voturi „pentru”, 26 – „împotrivă” și 20 de abțineri.

Din lege a fost eliminat articolul care fusese contestat de Consiliul Concurenței, cel care prevedea să fie interzisă afișarea pachetelor de țigări în spații obligatorii de trecere.

Legea nu permite amenajarea de spații speciale pentru fumat în clădiri de utilitate publică și instituții. Sunt doar două excepții: penitenciarele de maximă siguranță și aeroporturile, unde pot fi amenajate spații speciale pentru fumat.

Sancțiunile sunt de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 5.000 până la 15.000 de lei pentru persoanele juridice care nu respectă legea.

Localurile care nu respectă legea pot fi suspendate sau închise.

Legea poate fi contestată la Curtea Contituțională în termen de cinci zile, apoi va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Acesta o poate ataca, dacă va considera că este cazul. Poate să o întoarcă la reexaminare sau să o conteste la Curtea Contituțională.

Dacă șeful statului nu o va contesta, aceasta poate intra în vigoare foarte rapid.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =

On Key

Citeste si

Evenimente de 1 iunie la Palas Iasi

În week-end-ul în care Palas marchează trei ani de la inaugurare, ansamblul urbanistic sărbătoreşte şi Ziua Copilului cu cele mai frumoase evenimente pentru întreaga familie:

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.