Guvernul aprobat noul Nomenclator al domeniilor şi programelor de studii universitare

Prin intermediul actului normativ aprobat de Guvern se modifică o serie de specializări, conform Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în timp ce noi specializări urmează să fie introduse, la cererea universităţilor care au depus documente în perioada 28.07.2017 – 28.01.2018.

Un nou program de studii universitare este introdus prin actul normativ: Management şi audit de mediu în domeniul de licenţă Ştiinţa mediului, arată Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Au inceput inscrierile pentru Leaders Explore

Totodată, vor fi înfiinţate 8 noi programe pentru studii de licenţă, iar pentru 105 specializări şi programe de studii universitare de licenţă din 40 de universităţi au fost modificate cifrele de şcolarizare.   De asemenea, 36 de specializări şi programe de studii de licenţă din 18 universităţi au fost acreditate, 16 dintre ele aparţinând unor instituţii de stat şi două unor instituţii particulare.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Lemnul de esenta tare sau moale

Pentru un tamplar, nu exista decat doua tipuri de lemn: lemnul de esenta tare si cel de esenta moale. Cu toate acestea, distinctiea poate crea confuzii

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.