Iaşi, capitala studentilor

Uniunea Studenților din România (USR) organizează în perioada 26 februarie – 1 martie 2015, cea de a XXXVI-a Adunare Generală la Iaşi, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Iaşi și organizațiile studențești membre USR din zona Est.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor are loc vineri, 27 februarie, ora 12:30, la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“. Evenimentul de la Iaşi va reuni peste 200 de lideri ai studenților și este unul de mare însemnătate, în cadrul sesiunilor de lucru se organizează și alegerile pentru liderii de la nivel național.

Alături de studenţi, sunt invitaţi la deschiderea evenimentului reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Temele de discuţie abordate în cadrul sesiunilor de lucru sunt diverse, de la calitatea învăţământului superior şi ARACIS, la promovarea voluntariatului şi antreprenoriatului în rândul studenţilor, la subiecte legate de reprezentarea studenţilor, acordarea procentului de 25% în alegerea rectorului, înfiinţarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Educaţie, creşterea subvenţiei cămine-cantine şi a cuantumului burselor.

USR este o organizație umbrelă la nivel național, pentru 100 de asociații studențești și de tineret din 18 centre universitare.  Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități, fiind membră și în Consiliul Economic și Social din România.

Sursa foto: uniunea.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + eight =

On Key

Citeste si

Ce cred pisicile despre noi?

Estimările arată că pisicile sunt preferatele oamenilor atunci când vine vorba despre alegerea unui animal de companie, fiind de 3 ori mai multe decât cățeii.