Iată de ce trebuie să înveti engleza

Trăim într-o societate globală, în care interacţiunile dintre diversele culturi sunt tot mai frecvente şi mai consistente. Tu faci parte din această lume care îţi oferă o deschidere extraordinară şi ar fi păcat să nu profiţi de avantajele pe care ţi le poate oferi această deschidere din cauza necunoaşterii. Din cauza necunoaşterii limbii engleze, un instrument de baza pentru a te simţi oriunde în lume la fel de confortabil şi sigur că la ţine acasă.

De ce sa studiezi limba engleză?

  1. E distractivă

Spre deosebire de alte limbi pe care le auzi mai rar: franceză, germană, chineză etc, informaţiile în limba engleză sunt peste tot. Începând de la MTV, pe care îl asculţi tot timpul, până la diversele site-uri pe care le accesezi pe internet, flmele pe care le vezi şi jocurile pe care le joci. În aceste condiţii, ai deja un vocabular format chiar dacă nu eşti conştient de el.

  1. Te ajută să reuşeşti în carieră

Joburile bune din ziua de azi vin la pachet cu o condiţie: să cunoşti foarte bine o limba străină. Engleza este cea mai frecvent cerută, pentru că se vorbeşte în toate ţările şi te poţi descurca cu ea, fără a fi nevoie să cunoşti limba oficială a ţării în care, posibil, vei fi nevoit să lucrezi. Un certificat IELTS sau Cambridge îţi va fi de mare folos că să te angajezi direct în afară ţării.

  1. Îţi deschide porţile spre o nouă lume

Astăzi interacţiunile cu oameni de o altă naţionalitate sunt tot mai dese: se întâmplă să ai colegi de facultate străini, vecini de bloc, în club când mergi adesea întâlneşti tineri de o altă naţionalitate. Fără a vorbi engleză, comunicarea cu toţi aceşti indivizi este imposibilă, deşi e fascinant să cunoşti oameni care vorbesc o altă limbă, au o altă cultură şi o altă percepţie despre viaţă, din care ai putea să înveţi ceva… În plus, poate te hotărăşti tu însuţi să studiezi în altă ţară, iar fără limba engleză acest lucru e imposibil.

  1. Îţi poţi ajuta familia

Trebuie să recunoaştem că putem găsi mult mai multă informaţie ineresantă şi utilă în limba engleză decât în limba română. Vorbind engleză poţi citi pe site-uri străine informaţii care s-ar putea dovedi utile pentru familia ta. Că să nu mai vorbim de vacanţele cu familia în străinătate în cadrul căruia ai putea fi tu cel delegat să comunici.

  1. Vei avea acces la lume în timp real

Dacă îţi place să fii la curent cu ultimele informaţii, nu trebuie să aştepţi subiectele care te interesează să fie preluate de publicaţiile româneşti. Cu excepţia subiectelor de mare impact, întotdeauna există un delay între evenimentele din afară şi prezentarea lor în media românească. Aşadar, mai bine accesezi direct site-urile americane şi britanice decât să stai să aştepţi până vor fi preluate la noi.

  1. Te ajuta in vacanţa

Engleză este o limba globală. Fie că mergi în China sau în Japonia sau în oricare alt colţ de lume, probabilitatea de a găsi un vorbitor de limba engleză este mai mare decât aceea de a găsi un vorbitor de germană sau franceză. Şi pentru că astăzi putem călători peste tot în lume, engleza devine un instrument la fel de important că şi buletinul sau paşaportul pentru a ne putea descurca în timpul acestor vacanţe departe de ţară.

Sursa foto: businessassist-english.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.