Joburile pentru care poți lucra de acasă

Înainte de apariția internetului, singurele joburi pentru care puteai câștiga lucrând de acasă erau baby-sitting, pictor, scriitor sau meșteșugar. Nu exista o prea mare nevoie pentru web designers sau vânzări, dar tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani și astfel au apărut noi joburi și oportunități pe piața muncii.

În ziua de azi, avem de-a face cu o mulțime de joburi pe care le putem presta din fața calculatorul personal, cu o ceașcă de cafea pe masă sau relaxându-ne în pat. Iată care sunt cele mai populare joburi pe care poți să le ai de acasă, conform site-urilor de freelance:

Editor – postul de editor prespune corectarea textelor înainte ca acestea să fie publicate pe diferite site-uri. În acest sens, persoanele cu excelente abilități gramaticale sunt la mare cautare. Dacă te consideri potrivit unui astfel de job verifică site-urile de freelance și contactează administratorii de bloguri.

Agent call-center: dacă ai o voce plăcută şi multă răbdare, slujba de operator de call center nu necesită prea multă pregătire. Fiecare companie îşi pregăteşte angajaţii printr-un scurt curs, iar acasă vei avea nevoie doar de o conexiune bună la internet şi o pereche de căşti cu microfon. Cele mai multe slujbe de acest tip implică convorbiri pe teme tehnice, astfel că va fi nevoie să studiezi un manual, însă vei primi şi proceduri foarte stricte pentru convorbiri.

Software developer – această poziție este prezentă în topul celor mai populare joburi pe site-urile de freelance datorită faptului că domeniul este într-o continuă expansiune. Ca și software developer, salariul este destul de bun, asigurându-ți un trai cel puț         in decent.

Web designer – web designerii sunt foarte la modă acum, întrucât chiar și cele mai mici afaceri sunt prezente și în mediul online. Cele mai populare sunt magazinele online și blogurile marilor companii, unde mereu sunt cautate serviciile web

Consultant – consultanții din domeniul afacerilor, juridic, IT și marketing sunt la mare cautare pe site-uri ca Guru.com sau Elance.com, unde sunt anunțate peste 10.000 de joburi. Domeniile de lucru nu se limitează aici, gama joburilor în consultanță fiind foarte vastă.

Inginer – deși ți se pare surprinzător, există și joburi în inginerie în mediul online. Există nu mai puțin de 800.000 de proiecte în inginerie, peste 300 de joburi și aproape 1500 de ingineri foarte bine cotați pe site-urile de specialitate menționate, transformând aceste platforme în locul perfect unde inginerii începători își pot exersa abilitățile.

Scriitor – fiind scriitor independent nu înseamnă că stai la un birou și scrii cărți pe care încerci apoi să le publici. Există mult mai multe oportunități când vorbim de scrierea de articole pentru diverse bloguri sau site-uri.

Asistent resurse umane – dacă ai puternice abilități de comunicare și relaționare, poziția de asistent resurse umane în mediul online este ceea ce cauți. Jobul presupune o cercetare despre potențialii candidați pentru joburile deschise în companii.

Profesor – poti medita o mulțime de oameni online, indiferent de disciplină, de la limbi străine la matematică. Tot ce ai nevoie este o bună conexiune la internet, webcam și eventual certificate care să te recomande ca și calificat.

Dacă consideri că ești potrivit pentru unul din aceste joburi, informează-te cât mai repede și treci la muncă!

Sursă foto: bunadimineata.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.