Liga Studentilor Electronişti din Iaşi organizează proiectul ,,ZSE – Zilele Studentului Electronist”

În perioada 23 aprilie 2015 – 29 aprilie 2015, Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific “Zilele Studentului Electronist”, devenit tradiție în rândul studenților fiind la a IV-a ediţie. Evenimentul va avea loc în incinta Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași situată pe Bd. Carol I, nr.1.

Acest eveniment este susținut anual și are ca scop realizarea unei strânse legături între firmele de profil din țară și facultatea noastră, în vederea oportunităților de angajare pentru viitorii absolvenți. De asemenea, proiectul își propune să reunească un număr de peste 1000 de studenți din cadrul facultății cât și din afară, dar și elevi de la liceele din județ și nu numai.

Vor avea loc evenimente precum:

  • Prezentări de companii;
  • Training de Baze de date;
  • Întocmește-ți CV-ul
  • Concurs național „ PCB: Testare și Verificare”;
  • Concurs național „ Circuite electronice și aplicații – Laurențiu Turic”;
  • Întâlnire Alumni LS ETC;
  • Student pentru o zi;
  • Concurs de Microcontrolere şi Aplicaţii – „Mihail Konteschweller”(organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Iași)

Desfăşurarea evenimentului:

Pe parcursul a 5 zile, companii naţionale şi multinaţionale precum: AE Electronics, Autoliv, Continental, Ericsson, Huawei, Infineon, Microchip, Miele, PCB Electra, Silicon Service și Trias  vor realiza prezentări şi/sau vor organiza interviuri, oportunitate pentru cei prezenţi de a-şi crea o imagine de ansamblu asupra domeniului tehnic pe care vor să îl urmeze, studenţii putând avea ocazia să poarte un dialog deschis cu companiile în vederea unei colaborari ulterioare.

De asemenea, studenții au posibilitatea de a-și depune CV-ul pe site-ul evenimentului www.zse.liga-etc.ro. Astfel vor fi automat înscriși într-o bază de date care va fi  distribuită către  firmele participante la eveniment în vederea unei colaborări ulterioare.

,,Întocmește-ți CV-ul corect!” va oferi posibilitatea studenților de a-și realiza un CV pe măsură, redactat corect și care cu siguranță va atrage atenția angajatorilor.

Trainingul de Baze de date se adresează tuturor studenților interesați să învețe lucruri noi. Acesta oferă cunoștințe solide asupra limbajului și noțiuni despre calculul și mentenanța eficientă a datelor.

Concursul naţional ,,PCB: Testare și Verificare” se va desfășura miercuri, 29 aprilie 2015, la ora 10:00, sala III.37, din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași și este organizat cu sprijinul firmelor EMS Electra și PCB Electra din Iași. Concursul necesită cunoștințe minime în domeniul proiectării asistate pe calculator a modulelor electronice, precum și verificarea și testarea acestora. Concurenții vor avea sarcina de a asambla, verifica și pune în funcțiune module electronice.

Concursul național ,,Circuite Electronice și Aplicații – Laurențiu Turic ” se va desfășura în ziua de 27 aprilie 2015, fiind organizat pe 2 secțiuni:

  1. Implementare circuite electronice.
  2. Circuite electronice.

Programul ,,Student pentru o zi” va oferi elevilor de la diferite licee din Iaşi și nu numai, şansa de a participa  pentru o zi la cursurile, seminariile şi laboratoarele Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

O altă activitate din cadrul proiectului ZSE vizează, de această dată, absolvenţii facultăţii ETTI Iaşi, foşti membri LS ETC sau foşti studenţi aflaţi în conducerea Ligii Studenţilor Electronişti din Iași, şi se desfăşoară sub forma celei de-a patra întâlniri a organizaţiei ALUMNI LS ETC.

zilele-studentului-electronist-@-lse

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + twenty =

On Key

Citeste si

Programul Palas Mall de sarbatori

In perioada sarbatorilor timpul nu este niciodat suficent pentru a cumpara cadouri iar Palas Mall incearca sa va ajute. In perioada 19 – 23 decembrie

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.