Marsul Absolventilor 2015

A devenit o frumoasă tradiţie ca, la fiecare final de an universitar, absolvenţii celor cinci mari instituţii de învăţământ superior de stat din Iaşi să defileze prin centrul oraşului, într-o revărsare de tinereţe, de entuziasm, de energie. Şi în acest an, Marşul Absolvenţilor va avea loc sub egida Festivalului Internaţional al Educaţiei, care a devenit cel mai bun prilej de a saluta şi felicita generaţiile de valoare ale României.

Marşul, care se va avea loc joi, 28 mai, se va desfăşura în felul următor: la ora 17.30 coloana absolvenţilor de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” va pleca din Agronomie şi va face joncţiune, la ora 18.00, cu studenţii Universităţii „Al. I. Cuza” pe Bulevardul Carol I.

De acolo, absolvenţii se vor îndrepta spre Casa de Cultură a Studenţilor, unde se vor întâlni, la ora 18.15, cu colegii lor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” şi Universitatea de Arte „George Enescu”.

Cu toţii vor parcurge traseul Fundaţie – Gavriil Muzicescu – Piaţa Unirii – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Esplanada Casa Patrată, acolo unde se vor reuni cu studenţii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, la ora 18.45.

La rândul lor, studenţii politehnişti își vor fi dat întâlnire la ora 18.15, în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, de unde se vor îndrepta spre Casa Pătrată, pe traseul B-dul Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Hotel Europa – Anastasie Panu – Casa Patrată.

Coloanele reunite pe Esplanada Casei Pătrate vor intra în Piaţa Palatului Culturii la ora 19.00, unde vor ţine discursuri rectorii universităţilor şi reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și ai Primăriei Municipiului Iaşi.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.