Mituri si legende despre facultatile cu profil uman si real

Exista acest mit al facultatilor care spune ca daca ai facut un liceu cu profil real sau tehnic, facultatea ar trebui sa fie tot in acest domeniu, deoarece se presupune ca ai cunostintele necesare. Dar oare e obligatoriu sa continui in acelasi domeniu? Evident ca nu, tocmai de asta exista perioada de inscrieri si depunere a dosarelor ca fiecare elev isi poate alege specializarea dorita.

Alt mit mai spune ca femeile aleg profilul uman deoarece e mai usor de tocit 🙂 iar baietii aleg real pentru ca sunt mai atrasi de domeniul tehnic. Si e posibil sa fie adevarat, deoarece la Facultatea de textile si pielarie exista 29 de fete si 2 baieti intr-o grupa si de obicei baietii renunta dupa primul an. La fel cum la facultatea de mecanica erau 30 de baieti si o fata 🙂

Exista totusi si facultati la care conteaza foarte mult inclinatiile pe care le ai spre acel domeniu. Cum este de exemplu facultatea de arhitectura, unde pentru a realiza proiecte de case, are prea putina important daca esti fata sau baiat. Am vazut multe proiecte case foarte complexe realizate de fete asadar mitul tocilarelor de la uman pica.

Desi foarte multe fete se inghesuie la facultatile de economie, cei mai bogati romani sunt barbati. Iar la nivel mondial, unii din cei mai bogati oameni nici nu au terminat facultatea. Cel mai elocvent exemplu este Steve Jobs dar mai sunt si altele.

Asadar apare un alt mit legat de facultate si anume : daca poti fi un om de succes fara facultate? Raspunsul poate fi si da si nu, dar cred ca terminarea unei facultati tine mai mult de stima de sine pe care o dobandesti in urma finalizarii unei facultati de prestigiu. Spre exemplu domnul inginer cutare sau domnul doctor cutare suna mai bine decat latifundiarul din pipera.

Iar ca o concluzie, facultatea ar trebui sa fie o alegere bazata pe pasiune si deprinderile fiecaruia. Daca esti talentat la muzica mergi la conservator si urmeaza-ti visul, nu te du la drept fiindca asa zice tata.

Sursa foto : theatlantic.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 8 =

On Key

Citeste si

Festivalul Martisorului, editia a XII-a

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iaşi organizează, în perioada 27 februarie-1 martie 2016 pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, cea de-a

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.