Nu ai chef de invatat? Incearca metodele urmatoare

Sesiunea este o perioada stresanta si agitata, in care de multe ori iti vine greu sa te aduni si sa reusesti sa inveti tot ce iti propui pentru examene.


De multe ori, colegii te “ispitesc” cu iesiri in oras sau cu alte activitati si devine foarte greu sa te motivezi. Cum faci sa reusesti?

1. Incearca sa nu lasi toata treaba pe ultima zi, pentru ca iti va veni greu sa asimilezi atat de multa informatie intr-un interval scurt de timp.

2. Gaseste-ti un loc in oras unde sa ai liniste pentru studiu si unde sa nu te poata gasi nimeni “accidental”. Poate fi o cafenea ascunsa, un anumit loc la biblioteca, acasa la bunica etc.

3. Daca trebuie sa inveti la o materie care nu iti place, incearca sa faci asocieri cu elemente de la alt obiect, care este mai pe placul tau. Incearca sa gasesti mental asemanari si vei vedea ca iti va veni mult mai usor sa memorezi.

4. Daca ti-ai facut notite in timpul anului, sau ai notitele cuiva, incearca sa inveti de pe ele. Cursurile redactate sau cartile sunt foarte stufoase si au in general un limbaj mai greoi.

5. Invata in reprize scurte de 1-2 ore si nu dispera daca nu reusesti sa retii ceva. Ia o pauza mica, mananca un fruct, respira adanc si ia-o de la capat.

6. Gandeste-te ca dupa sesiune urmeaza o vacanta, deci merita sa depui un pic de efort acum, ca sa te bucuri de libertate mai tarziu.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 16 =

On Key

Citeste si

BagExpo, prima editie din 2016

Pentru doamne și domnișoare, sesiunile de shopping perfecte sunt cele în care își aleg o poșetă la modă. Palas Mall le invită să descopere Bag

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.