Nu ai chef de învățat în sesiune? Iată câteva sfaturi!

Sesiunea bate la ușă, iar tu trebuie să te apuci de învățat! Știu că nu ai chef, iar stresul te cuprinde tot mai mult când te gândești la primul examen. Ce poți face totuși pentru a reînvia pofta de studiu? Iată câteva sugestii:

  1. Folosește „vreau” și „trebuie”

„Vreau” și „trebuie” sunt două cuvinte care trebuie folosite în sesiune. Atunci când le formulezi te automotivezi. Așadar, pentru a reuși să îți atingi obiectivul de a învăța pentru un examen și de a scăpa de lene este important să le pui în practică.

  1. Creează-ți o atmosferă plăcută

Caută un loc liniștit, în exteriorul apartamentului/căminului, unde să înveți în tihnă. Alege un loc plăcut, care te inspiră și îți dă o stare de bine. Evită un loc gălăgios, în care poți da peste alți studenți la fel de „motivați” ca tine!

  1. Învață simultan la mai multe materii

Stresul provocat de apropierea unui examen anume nu te lasă să te apuci de învățat? Studiază în același timp și la altă materie! Citește un pic din cursurile și seminariile nesuferite, după care treci la o materie care îți este mai pe plac. Vei reține câte ceva din amandouă, vei vedea!

  1. Dormi suficient

Fixează orele de somn și fă-ți un program de studiu. Dacă ești odihnit, și faci și puțină mișcare după somn, corpul și mintea ta vor fi în formă, iar materialul de studiu nu va părea un calvar.

Sursa foto: trilulilu.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.