Palatul Culturii din Iaşi se deschide după opt ani

Lucrările de reabilitare a Palatului Culturii din Iaşi sunt pe final. Complexul muzeal va găzdui expoziţii artistice începând cu luna aprilie. Publicul larg va putea vizita din iunie patru muzee organizate în interiorul palatului.

Lucrările la Palatul Culturii din Iaşi ar urma să fie finalizate pe 19 ianuarie. În următoarele două săptămâni, o comisie de specialitate va asigura recepţia lucrărilor.

„În prezent, stadiul investiţiei este avansat şi în acord cu prevederile contractuale care prevăd finalizarea lucrărilor în scurt timp, respectiv la data de 19 ianuarie 2016, ulterior în interval de aproximativ două săptămâni, lucrările vor fi recepţionate de către o comisie de specialitate”, spune ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la interpelarea deputatului PNL Anton Doboş.

Potrivit ministrului, Palatul Culturii va putea fi vizitat începând cu luna aprilie. De la această dată, palatul va găzdui expoziţii artistice.

În paralel, până în luna iunie, specialiştii vor amenaja patru muzee în interiorul clădirii care vor fi ulterior deschise publicului.

Palatul Culturii din Iaşi intrat într-un program amplu de reabilitare, finanţat de Guvern, acum nouă ani. Lucrările propriu-zise au fost demarate în 2008. Iniţial au fost investite 11 milioane de euro, în 2013 fiind alocate alte 15 milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Vine sesiunea: faceti sex!

Sesiunea este o perioada stresanta, cu o multime de restrictii,  schimbari de program si sacrificii pe care le facem pentru a reusi sa luam toate

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.