Ponturi pentru a promova toate examenele

Şerban Groza, cel mai tânăr speaker motivaţional din ţară, acum student la Drept, foloseşte de ani de zile tehnici de învăţare inspirate din studii sau chiar testate de nenumărate ori pe propria piele.

Studentul ne-a ajutat să întocmim un top al ponturilor care vă vor ajuta să luaţi examenele.

  1. Uită-te în mijlocul foii şi răsfoieşte cartea sau suportul de curs în fiecare zi. Aceste „exerciţii” se bazează pe teoria potrivit căreia creierul face o fotografie mentală, la care mai apoi vei putea apela în timpul examenului. Culmea, eficienţa acestor metode a şi fost demonstrată ştiinţific.
  2. Scrie pe foaie ce ai înţeles din materia lecturată. Include şi sintagmele şi cuvintele noi de care ai auzit pentru prima dată. Şi această metodă te ajută să înmagazinezi informaţiile.
  3. Cheamă câţiva prieteni la tine acasă, cu o seară înainte de examen şi încearcă să le predai lor materia învăţată pentru examen. De preferabil ar fi să faci acest exerciţiu cu colegi de-ai tăi care cunosc materia şi cu care pot să faci schimb de întrebări şi informaţii.
  4. Totul se rezumă la cât de bine absorbi înformaţia în timp. Poţi să înveţi 3 ore şi să iei aceeaşi notă pe care a luat-o un coleg care a învăţat 4-5 zile, totul ţine de concentrare.
  5. În loc să te comporţi ca o „şcolăriţă smiorcăită”, care se plânge cât de grea e materia şi imposibil de învăţat, mai bine ţi-ai canaliza acel timp spre lucruri mai importante, cum ar fi învăţatul în sine.
  6. Foloseşte tehnica melcului la maraton: învaţă puţin, dar constant. Informaţia este înmagazinată mult mai eficient, decât atunci când înveţi mai rar şi foarte mult.
  7. Ţine cont în primul rând de corp şi mai apoi de plan. După o „şedinţă” lungă de învăţat, care s-a prelungit până târziu în noapte, cel mai bine este să te odihneşti, decât să prelungeşti agonia până dimineaţa, în speranţa că vei reuşi să înveţi mai mult.
  8. Anturajul este esenţial în procesul de învăţare. Dacă eşti cel mai mare leneş din lume, dar nu ai ce să faci şi stai în prezenţa unor tocilari cu diplome, te va molipsi atitudinea lor.

Printre atitudinile şi metodele de învăţat contraindicate de Şerban se numără amânatul parcurgerii materiei pentru ultima sută de metri. De asemenea, studentul nu recomandă nici învăţatul pe timpul nopţii, asta pentru că corpul nostru este obişnuit să doarmă noaptea, iar în cele mai multe din cazuri randamentul este unul mult mai scăzut.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

On Key

Citeste si

Beneficiile muzicii pentru copii

Muzica reprezinta un aspect important din viața noastră, fie că suntem adulți, fie copii. Este limba universală prin care ne exprimăm starea de spirit, emoțiile,

Ultimele inscrieri la BuzzCamp!

Inspire Group a inceput numaratoarea inversa pentru cea de-a 13-a editie BuzzCamp, evenimentul care aduce laolalta companii de top din Romania si juniori high potential

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.