Prin Iași cu IAȘI GUIDE

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, în Sala de Festivități, la o întâlnire cu cel mai recent ghid al Iașului, în cadrul Clubului „Iubitor de Iaşi”. Vom călători „Prin Iași cu IAȘI GUIDE”, alături de creatorul acestei aplicații, Andrei Tudor Ionescu.

Andrei Tudor Ionescu este ieșean, student al Facultății de Informatică a Universității din Manchester, Marea Britanie. Conștient de valorile și farmecul orașului natal, a creat acest produs pentru a ajuta turiștii, dar și ieșenii să cunoască mai în profunzime orașul Iași:

„În Nord-estul României se află un oraș a cărui istorie, cultură și oameni au influențat formarea identității unei țări. Domnitori, poeți, importanți oameni politici și de cultură s-au plimbat pe străzile sale, fiecare arteră având parcă povestea ei. Iașul este un oraș care merită descoperit și înțeles. Acest ghid al capitalei Moldovei va fi folositor turiștilor pe durata vizitei lor în Iași și va fi un nou mod de a descoperi orașul natal pentru ieșeni”, scrie pe pagina dedicată aplicației autorul acesteia.

Aplicația IAȘI GUIDE este disponibilă pentru platforma iOS deocamdată, este gratuită și cuprinde informații despre muzee, galerii, monumente, biserici și mănăstiri, centre comerciale, parcuri, pietonale și piețe. Ghidul prezintă și detalii cu privire la transport, oferta de cazare (hoteluri și pensiuni), obiective turistice din județ, conține fotografii ale Iașului de odinioară și link-uri utile către pagini cu informații. În cursul acestui an, aplicația va fi disponibilă și în sistemul Android.

Clubul „Iubitor de Iaşi” se desfăşoară în cadrul proiectului „Culorile Cărţii” al Bibliotecii Judeţene, se adresează tuturor celor pasionaţi de istoria locală şi îşi propune, prin întâlniri periodice, să faciliteze creşterea nivelului de informare asupra trecutului oraşului nostru, cunoaşterea şi monitorizarea monumentelor oraşului, conexiunea persoanelor cu interese similare.

Prin Iași cu IAȘI GUIDE

Sursa: islive.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − eight =

On Key

Citeste si

Valentine’ s Party

Pe 14 februarie ne îndrăgostim până peste urechi în Corner Bar pentru că este Valentine’s Day Party! Te invităm să celebrezi dragostea alături de iubită

Alternative la Facebook

Poate te-ai saturat deja de popularele retele de socializare ca Facebook sau Twitter. Daca ai vrea un mediu aerisit, inca prea putin aglomerat, ai cateva