Relaxează-te chiar în camera ta de cămin

Viața de student poate fi la fel de stresantă ca și cea a unui adult. Programul aglomerat, examenele stresante, un job obositor, precum și diverse alte probleme personale din viața de zi cu zi, te pot face să te simți uneori copleșit. Iată mai jos câteva metode de relaxare pe care le poți pune în practică în camera de cămin în zilele tale mai stresante:

  1. Respiră şi inspiră adânc

Această metodă de relaxare chiar funcţionează şi poate fi pusă în aplicare în aproape orice mediu: în cameră, la facultate înainte e un examen sau la serviciu. Închide ochii şi inspiră adânc, după care expiră prelungit, de câteva ori la rând. Această metodă funcționează și atunci cand vrei să te calmezi.

  1. Ascultă muzică

De multe ori, atunci când simţim că stresul pune stăpânire pe noi, nu avem nevoie de altceva decât de o schimbare mentală de mediu. Aşadar, că să nu te mai gândeşti la ceea ce te preocupă intens, ascultă-ți artiștii sau melodiile preferate și vei fi suficient de distras.

  1. Joacă un joc video

Atât timp cât nu se transformă într-o activitate care să îţi ocupe ore din zi, un joc video poate fi o metodă excelenţă de relaxare. Fă o schimbare în rutină zilnică jucând timp de 10-15 minute jocul tău preferat. Astfel te vei relaxa şi te vei elibera de stres.

  1. Citeşte ceva care nu te solicită

Ultimele ştiri despre celebrităţi pot fi cea mai indicată lectură atât timp cât te simţi copleşit de stres. Mintea ta are nevoie de o astfel de relaxare și mai mult, vei exersa lectura.

  1. Fă curăţenie

Deşi sună ciudat, mişcările ritmice şi repetitive pe care le facem atunci când curăţăm ceva, ne ajută să ne relaxăm. Spală vase, fă-ţi curăţenie pe birou, în rucsac, pune rufe la spălat etc. În felul acesta îţi transformi stresul în productivitate şi te vei simţi mult mai bine după ce îţi vei fi dus sarcina la bun sfârşit.

  1. Fă exerciții

Petrece câteva minute făcând exerciţii fizice dintre acelea pe care le făceai la şcoală la începutul orelor de educaţie fizică. Întinderile îţi vor îmbunătăţi circulaţia sângelui şi, în acelaşi timp, îţi vor ajută mintea să se relaxeze.

7. Imaginează-ţi că eşti în altă parte

Pentru a scăpa de grijile care te stresează, gândeşte-te că eşti într-unul din locurile în care visezi să ajungi: pe o plajă, pe un vârf de munte și dă frâu liber imaginaţiei pentru a te gândi la toate detaliile activităţilor pe care le poţi avea acolo.

Sursa foto: health.howstuffworks.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + eight =

On Key

Citeste si

A fost lansat proiectul Romania Educata

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă,

Noua imagine a Iasului turistic

Un grup de studenți și profesori de la Facultatea de Geografie și Geologie UAIC au redefinit imaginea Iasului turistic prin crearea a șapte trasee tematice și propunerea unui

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.