Salonul de Carte Bookfest revine la Iași, in cadrul FILIT 2014

Iasi, 23 septembrie 2014. Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, in cadrul Festivalului Internațional de Literatura si Traducere Iasi, ajuns in 2014 la cea de-a doua editie. Astfel, intre 3 și 5 octombrie, in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, publicul iesean va avea acces la oferta de carte a celor mai importante edituri din Romania si va putea participa la evenimente ale caror protagonisti vor fi autorii invitati in cadrul FILIT, dar și oaspeti speciali ai expozantilor Bookfest.

La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri atractive din oferta bogata a unora dintre cele mai de succes edituri din Romania: Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, Herald, Eikon, Okian si multe altele. Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum si la proiecțiile din cadrul Cinematografului de arta Bookfest.

Bookfest Iasi merge si in acest an de mana cu Festivalul International de Literatura și Traducere, aflat si el la a doua editie. „Parteneriatul pe care l-am inceput anul trecut a fost pentru public beneficiul cel mai important al acestor cateva zile in care la Iasi se contureaza in fiecare toamna Capitala Literaturii din Romania”, a declarat Mihai Mitrica, directorul Asociatiei Editorilor din Romania.

In total, editia 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitati de seama ai literaturii mondiale si romane, precum si traducatori, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici si jurnalisti culturali.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi. FILIT 2014 se desfasoara sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si beneficiaza de parteneriatul Bancii Nationale a Romaniei.

Puteți urmari programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi  si pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro. De asemenea, pe acelasi site puteti consulta biografiile tuturor invitatilor, precum si informatii la zi privind editia a II-a a FILIT.

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest Iasi este organizata de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc. Evenimentul va avea loc in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi.

Partenerii media ai evenimentului sunt Ziarul de Iasi, Iasi Fun si HotNews.ro.

Salonul de Carte Bookfest Iasi face parte din seria de editii locale ale celui mai important eveniment expozițional de carte din Romania; Bookfest mai are editii locale la Timisoara, Tirgu Mures si Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. La Salonul International de Carte Bookfest de anul acesta  (Bucuresti, 28 mai – 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, avand loc peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei editii a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałęsa, Małgorzata Rejmer, Paweł Huelle, Dorota Masłowska, in atentia publicului fiind si cei patru laureati polonezi ai premiului Nobel pentru literatura – Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) si Wisława Szymborska (1996).

Sursa foto: www.opiniastudenteasca.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.