Se reface pista pentru biciclete de pe Splai Bahlui

La aproape două luni după ce a făcut Iaşul celebru în toată lumea, pista de biciclişti în picăţele de pe Splai Bahlui a intrat în reparaţii.

Porţiunea din pistă dinspre Podu Roş, puternic denivelată, a fost desfăcută, începând lucrările de refacere a ei. Pe traseul spre Tudor Vladimirescu, pista a fost parţial revopsită, fără a fi remediată însă problema „mozaicului“ făcut de muncitori la lucrările anterioare. „La câte amenzi au achitat cei de la Veolia pentru pista aia, au plătit-o de trei ori. Pista este în curs de refacere, pentru că reparaţiile pe care le-au făcut astă-iarnă nu puteau fi decât provizorii. Cred că într-o săptămână lucrările vor fi terminate“, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.

Pista de pe Splai Bahlui a devenit cunoscută după ce au fost efectuate în zonă lucrări la ţevile de sub pavele. După finalizarea acestora, pavelele au fost aranjate alandala, fără ca muncitorii să se mai deranjeze să potrivească pavelele vopsite în alb care delimitau mijlocul pistei.

Lucrări au fost demarate şi la statuia lui Mihai Viteazul din Copou. Plăcile de granit de pe peretele din spatele soclului au fost scoase, placajul urmând să fie refăcut. „Se va lucra şi la soclu şi paviment, pentru readucerea statuii la starea iniţială. Se va folosi acelaşi granit roşiatic. În 2-3 săptămâni, va fi gata. Săptămâna viitoare se va lucra şi pe Costache Negri, în zona bustului din piaţa Prieteniei Româno-Elene“, a spus Chirica.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =

On Key

Citeste si

Street Food Festival la Iasi 23 sept

Street Food Festival, primul eveniment din România dedicat mâncării stradale, își parchează bucătăriile între 23 și 25 septembrie la Palas Mall, Iași. După ce la

Noaptea muzeelor revine la Iaşi

Sâmbătă, 16 mai, la Iaşi, 23 de muzee şi instituţii vor avea deschise porţile. Tramvaiul de epocă va circula pe traseul Copou – Tg. Cucu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.