Seara de film german – „4 Tage im Mai“

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 20 mai 2015, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „4 zile in mai”, din anul 2011, în regi lui Achim von Borries.

Acțiune:
Acțiunea filmului se desfășoară în Germania, în mai 1945, cu patru zile înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. O patrulă rusă de recunoaștere ocupă un orfelinat de pe coasta Mării Baltice și încearcă să ajungă la un acord cu rezidenții. O unitate armată germană încă se află pe plajă și se pregătește să dezerteze în Danemarca. Ambele batalioane sunt prea obosite ca să mai lupte – numai un orfan în vârstă de 13 ani vrea să fie un erou și încearcă să provoace o confruntare între adversarii de război. Dar categoriile de „prieten” și „dușman” și-au pierdut de mult valoare vehiculată prin propaganda de război. Situația escaladează cu toate acestea, deoarece moralitatea și imoralitatea nu sunt legate de naționalitate. Un film despre și împotriva războiului, incert și totuși bazat pe o poveste adevărată.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă.

Seara de film german – „4 Tage im Mai“

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.