Stii ce drepturi ai ca student?

Poate nu stiai, dar prin Statutul Studentului ai o serie de drepturi garantate in sesiune.

In primul rand ai dreptul de a fi informat, iar modalitatile de evaluare si examinare la orice obiect trebuie stabilite de la inceputul semestrului. Orice modificare ulterioara a modalitatilor de evaluare si examinare poate fi facuta doar cu acordul studentilor.

Mai ai dreptul la un suport de curs gratuit (de minim 5 pagini), in format fizic sau electronic si acces la toate materialele didactice disponibile tot in mod gratuit.

Nu uita ca ai drepturi de autor si de proprietate intelectuala pentru orice rezultat obtinut din activitatile tale de cercetare-dezvoltare, creatie artistica sau inovare.

Pe tot parcursul anului si cu atat mai mult in sesiune ai dreptul la o evaluare obiectiva si nediscriminatorie si poti contesta oricand notele obtinute la examenele scrise.

Orice forma de discriminare individuala sau de grup este interzisa in Universitati iar daca ai fost dezavantajat in vreun fel sau ai avut vreun drept ce nu ti s-a respectat poti sa sesizezi abuzuri si nereguli.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × four =

On Key

Citeste si

Saptamana PSI 2016

Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele inconștiente pentru care îți alegi un partener, o profesie sau un curs în viață? Dacă vrei să înțelegi cum

Abonamente RATP de 10 lei pentru studenți

Primăria creşte subvenţia aferentă reducerilor oferite studenţilor pe transportul în comun. Este vorba despre abonamentul studenţesc, tip de abonament aprobat încă din anul 2008 şi

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.