Student in cautare de chirie – la ce sa fii atent cand decizi locatia

Alegerea unui apartament de inchiriat este mai grea decat pare la prima vedere. Ca si student, ai numeroase cerinte, ai un anumit stil de viata, iar spatial de locuit trebuie sa fie mulat pe acesta. Exista asadar, multiple griji ce se contorizeaza in alegerea apartamentului ce urmeaza sa fie inchiriat.

Asa cum oricine stie sa defineasca aceasta experienta, se porneste la drum cu detalii specifice despre ce cartier este preferat, despre ce buget este vizat si conditii minime care se doresc a fi indeplinite – ca de exemplu, ce compartimentare trebuie sa existe, cate camere, daca o parte din spatiu e la comun etc. Desigur ca mai intai de toate trebuie sa existe o informare; cerceteaza piata de apartamente de inchiriat si axeaza-te pe detalii.

Spre exemplu, Compari Imobiliare este un portal cu anunturi si preturi, cu estimari de pe piata de imobiliare, ce merita luate in calcul. Se poate face o orientare in functie de preferinte, o estimare in functie de ceea ce are nevoie fiecare. Aparte de a gasi ofertele din anunturi, este de preferat sa se coreleze totul cu detaliile clare: ce include un apartament anume, cu ce iese in evidenta, de ce este mai scump sau mai ieftin decat media pe piata.

Iata cateva recomandari de la specialisti, pentru ca alegerea apartamentului de inchiriat sa fie o misiune incheiata cu succes, in timp util.

o Alegerea se face in primul rand in functie de zona

Desigur ca un apartament situat la periferia orasului va costa mai putin ca si chirie. Insa se va cheltui mai mult cu transportul. Atat timp cat nu implica posibilitatea de a ajunge rapid la unversitate sau la locul de munca, chiar posibilitatea de a merge pe jos, este de preferat a se exclude respective zona ca optiune.

o Blocul de locuinte

De multe ori, chiriasul este relocat, vine din provincie si abia ce se acomodeaza cu un alt oras si alte obiceiuri. Este de preferat sa se tina cont de blocul de locuinte unde este situat apartamentul. Un cartier rau famat sau mai prost cotat pe piata de imobiliare nu compenseaza cu anumite conditii de confort din apartament.

o Vizionarea si discutia cu proprietarul

Un alt aspect ce face diferenta se refera la vizionarea spatiului. Din anunt pare sa fie ceva extraordinar, dar la fata locului se observa clar care sunt minusurile. In orice caz, este de preferat sa iti exprimi dorinta de a viziona apartamentul, insa nu si de a anunta din start ca iti place sau ca ca iti doresti sa faci si pasul urmator. Nu pana nu il vezi.

Cat despre discutia cu proprietarul, si aceasta se poate dovedi a fi relevanta in aceasta ecuatie. Asta pentru ca poate inspira cu usurinta neincredere. Specialistii recomanda sa se ceara incheierea unui contract, ba chiar exprimarea acestei dorinte, inca de la faza de discutii. Un contract stabileste clar termenii in care se va desfasura colaborarea intre parti si astfel aduce o mai mare siguranta chiriasilor de a face o alegere in acest sens.

Cu toate ca nimic nu poate sa garanteze gasirea rapida a unui spatiu de inchiriat, este de preferat sa existe astfel de masuri luate. Alegerea finala trebuie sa treaca si testul detaliilor, pentru ca in cele din urma sa ai parte de confort si avantaje ale alegerii unui spatiu anume.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.