Studenți de la UMF Iași duși cu mascații la Parchet

Descinderi de amploare au avut loc pe 29 iunie, la UMF Iaşi. Mai mulţi studenţi au fost ridicaţi după ce au susţinut un examen, fiind duşi cu un autobuz la Parchet, unde au fost audiaţi în mare secret de procurori. Ar fi vorba de un nou dosar de corupţie îndreptat împotriva mediciniştilor ieşeni, de această dată instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunal. Anchetatorii tac mâlc şi spun că ancheta e în stadiu incipient, neputând fi oferite niciun fel de informaţii. Surse din cadrul universităţii spun că ar fi vorba de „atenţii“ pe care mai mulţi studenţi le-ar fi oferit pentru a promova examenele, Trei examene, toate restanţe, au avut loc ieri la UMF. „Au fost cerute acte şi de la decanat“, a confirmat în exclusivitate pentru „Ziarul de Iaşi“ Viorel Scripcariu, rectorul UMF

Studenţii vizaţi învaţă la Colegiul de Tehnică Dentară, ce aparţine de UMF, şi unde se pregătesc tehnicienii care realizează ulterior proteze, şi care lucrează în laboratoarele de profil. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi ne-au confirmat în cursul zilei de ieri existenţa dosarului, refuzând să ofere însă orice fel de informaţii referitoare la suspiciunile propriu-zise pe care le au. Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al unităţii de Parchet, a invocat faptul că, în acest moment, cercetarea este confiden­ţială.

Ce spun reprezentanţii Universităţii

Conducerea Universităţii de Medicină a confirmat ieri existenţa acestui nou dosar, spunând însă că nu există la nivelul unităţii informaţii concrete despre conţinutul cercetării. Norina Forna (FOTO), decanul Facultăţii de Medicină Dentară, ne-a precizat că ieri s-au susţinut restanţe, fiind posibil ca implicaţi să fie studenţi din diferiţi ani de studiu. „Am auzit informaţii despre acest subiect, dar mai multe nu ştim, aşteptăm o informare oficială de la anchetatori. Nu au dat examen studenţi care se pregătesc să devină medici stomatologi ci, în sesiunea de restanţă, au fost studenţi de la Colegiul de Tehnică Dentară, programul de scurtă durată. Cursurile respective, clinice sau tehnologice, se ţin şi la facultate, unde sunt cinci ani, dar la colegiu este un program mai restrâns“, ne-a spus Forna.

La rândul său, rectorul Viorel Scripcariu a subliniat că nu ştie nici el care ar putea fi suspiciunile pe care procurorii le au. „Nu avem mai multe informaţii în acest moment decât că a avut loc o acţiune a procurorilor în această di­mineaţă (n.r., ieri) şi, din câte am înţeles, că au fost solicitate şi nişte acte de la decanat“, a punctat Scripcariu.

Potrivit siteului UMF, în cursul zilei de ieri, 29 iunie, la universitate au fost programate două examene la Morfopatologie şi unul la ORL. În jur de 90 de studenţi au participat la acestea, mulţi dintre aceştia fiind de naţionalitate străină. De altfel, mai mulţi străini s-au aflat şi printre cei care au fost duşi cu autobuzul pentru a fi audiaţi la Parchet.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 4 =

On Key

Citeste si

TEO Stand-up comedy

TEO este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up comedy din România și unul din veteranii acestui gen de spectacol. Cariera sa a început