Studenții au omagiat eroii Revoluției

Studenţii ieşeni i-au omagiat pe eroii Revoluției.  Peste o sută de tineri au aprins lumânări în memoria celor care au murit în urma evenimentelor violente  care au dus la căderea comunismului din anul 1989.

Tineri s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor si au aprins lumânări ca un omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în urma protestelor din decembrie 1989.

În luptele de stradă care au avut loc în marile orașe din țară și-au pierdut viața peste o mie de oameni și alți aproximativ 3 mii au fost răniți. Primele focuri de armă s-au tras la Timişoara.

„Ne dorim să recreăm acel moment în care tinerii în principal s-au adunat în Timişoara şi au pornit pe acest drum,” a spus Claudiu Căprioară, student.

Ana Preotu, studentă: „Am venit pentru ca cei mai bătrâni să-şi aducă aminte de cum au fost acele vremuri şi pentru cei tineri să trăiască acele momente chiar dacă nu au fost atunci, să înţeleagă cam ce au trăit părinţii lor, bunicii lor.”

„Studenţii susţin democraţia, ne bucurăm că populaţia din 1989 au luat iniţiativa de a schimba ceva şi sperăm că şi în prezent vom fi uniţi şi vom aduce acea schimbare de care România are nevoie,” a spus Nistor Cătălina, organizator.

Trecătorii au fost impresionaţi de acţiunea tinerilor: „Pentru noi a fost un lucru important ce s-a întâmplat atunci şi ne pare bine că ei se implică în astfel de evenimente pentru că aşa le aduci în memoria tuturor că dacă nu s-ar mai organiza nimic s-ar trece cu vederea.”

Comemorarea victimelor Revoluţiei s-a încheiat cu o proiecţie de filme despre evenimentele din decembrie 1989.

Sursă foto: tion.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Windows 9 disponibil in curand

Sistemul de operare al companiei Microsoft urmeaza sa fie prezentat pe data de 30 septembrie, insa va fi disponibil la inceputul anului 2015. Poze cu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.