Home Campus Studentii către rectorii din România: ”Avem nevoie de dumneavoastră!”

Studentii către rectorii din România: ”Avem nevoie de dumneavoastră!”

3 minute de citit
0
0

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) le-a transmis ieri rectorilor universităţilor româneşti că studenţii au nevoie ca aceştia să le fie alături în lupta pentru reforma educaţiei, pentru ca ţara noastră să aibă un sistem universitar de calitate, pe care să şi-l permită orice tânăr cu potenţial.

Mesajul studenţilor a fost transmis de preşedintele alianţei, Cristi Popescu, în cadrul întâlnirii Consiliului Naţional al Rectorilor care a avut loc ieri la Universitatea ”Politehnică” din Bucurest şi care a reunit majoritatea rectorilor din universităţile publice şi private din România.

În cadrul mesajului adresat rectorilor, preşedintele ANOSR a arătat faptul că educaţia nu a primit 6% din PIB nici pentru anul 2015, că la acest moment nu este aprobată o metodologie stabilă de finanţare a universităţilor, că statul nu a depus eforturi pentru scăderea ratei de abandon universitar, că studenţii nu au garanţia accesului la servicii de consiliere de calitate care să îi apropie de aşteptările pieţei muncii şi că nu există stabilitate în sistemul educaţional românesc. Preşedintele ANOSR a menţionat eforturile pe care studenţii le-au depus pentru rezolvarea acestor probleme, atrăgând atenţia că acestea nu pot fi rezolvate fără sprijin şi susţinere din partea rectorilor.

Studenţii au mai criticat lipsa de reacţie a rectorilor faţă de evenimentele din educaţie, le-au atras atenţia rectorilor că trebuie să încurajeze spiritul critic în rândul studenţilor

Sursă foto: studentie.ro

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Simona Ilies
Incarca mai multe Campus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + nine =

Vezi si

Festival de muzică și film în aer liber – Festivalul Multicolor

Festivalul de Muzică și Film în aer liber, se va desfășura în perioada 9-11 iunie 2017, 16…