Studenţii şi elevii ieşeni vor primi reduceri la transportul în comun

În urma discuţiilor purtate astăzi, 7 ianuarie, de reprezentanţii studenţilor ieşeni cu autorităţile locale, s-au aprobat solicitările cu privire la majorarea reducerilor la transportul local în comun în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale.

În acest sens va fi iniţiată o hotărâre de Consiliu Local care va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, urmând ca adoptarea ei să aibă loc până la începutul lunii martie. Biletele şi toate abonamentele vor fi reduse la jumătate de preţ. Pentru ca biletele să fie valide, studenţii vor trebui să poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimaţie de călătorie, iar elevii carnetul de elev. Studenţii şi elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul în comun.

De aceste reduceri vor beneficia atât studenţii de la universităţile de stat, indiferent dacă urmează o formă de învăţământ bugetată sau cu taxă, cât şi studenţii de la universităţile private, precum şi elevii.

Până acum, studenţii care nu beneficiau de abonamentele de 13 lei, înmatriculaţi la o formă de învăţământ în regim de taxă, fie la o universitate de stat, fie la una particulară, precum şi elevii, puteau opta doar pentru două tipuri de abonamente, pe o singură linie, cel de 15 zile, respectiv cel de 30 de zile, dar care erau reduse doar cu 25%. Cei care erau în această situaţie, vor putea economisi în urma acestei hotărâri cel puţin 200 de lei pe an.

„Considerăm că discuţiile de astăzi sunt un prim pas în reevaluarea necesităţilor studenţilor ieşeni şi suntem încrezători că reprezentanţii Consiliului Local vor acorda un vot favorabil acestui demers. Astfel, municipiul Iaşi va deveni primul centru universitar din ţară în care se va respecta această prevedere din Legea Educaţiei Naţionale în ceea ce priveşte acordarea de reduceri la transportul în comun pentru elevi şi studenţi” a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedinte LS IAŞI.

Acest demers iniţiat de Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) este susţinut de Liga Studenţilor din Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veteriană „Ion Ionescu de la Brad” (LSUSAMV), Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASB), Asociaţia Studenţilor Chimişti CHEMIS şi Liga Studenţilor de la Mecanică (LSM).

Studenţii şi elevii ieşeni vor primi reduceri 2

Sursa: ligastudentilor.net

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 + six =

On Key

Citeste si

Cele mai bune discursuri motivationale

Dupa cateva minute in care urmaresti un discurs motivational, ai sa te simti cu siguranta mai bine, mai increzator. Prezentatorii sunt maestrii in arta vorbitului

Maine incepe Targul de Cariere Iasi

Peste 60 de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Iași mâine și miercuri (10-11 octombrie). Evenimentul are loc la Palas Mall și se

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.