Studentul de astăzi, inginerul de mâine!

Ce înseamnă inginer?

Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-­o adresăm. Nu credem într-­o definiție universală a inginerului, nici în vreo explicație standard care să răspundă la această întrebare, însă din discuțiile purtate cu colegii noștri, ne-­am dat seama că în primul rând ca și inginer, trebuie să îți placă la nebunie ceea ce faci.

Zilele trecute am găsit un citat. Ei bine, nu știm dacă e chiar un citat, însă era ceva de genul:

Perseverența și determinarea sunt ingredientele unui inginer de succes!”. Dacă aparține unui autor cunoscut sau dacă aparține unui necunoscut asta nu putem să afirmăm, însă putem spune că este un citat care conține foarte mult adevăr și care ar trebui amintit fiecăruia dintre noi.

Steve Jobs o spunea și el cu alte cuvinte: “Sunt convins că jumătate din ceea ce diferențiază un antreprenor de succes de unul care eșuează, este doar pura perseverență.”

 

Ce înseamnă perseverent?

Se spune că Thomas Edison a eșuat de mai bine de 1000 de ori în încercarea sa de a crea becul. Însă crezi că asta a fost îndeajuns să îl facă să renunțe? Nici gând! Ba chiar dimpotrivă, acesta a continuat să lupte pentru a-­și îndeplini visul și nu a renunțat până când nu și-­a atins ținta!

Asta înseamnă să fii perseverent, să continui să te dedici unui domeniu, unui proiect, unei idei, chiar dacă ai realizat unele insuccese sau pierderi.

Nu poți controla întotdeauna circumstanțele din jurul carierei tale, însă poți controla disponibilitatea ta de a crește și de a învață. Pană la urmă, fiecare dintre noi este creatorul propriului drum in viață, iar ceea ce te face să devii din ce în ce mai bun, sunt provocările pe care le accepți și prin care ajungi să te autodepășești.

Despre asta este vorba și în cadrul competiției EBEC Iași, este vorba despre provocări, despre determinare, despre oameni și nu în ultimul rând, este vorba despre tine, despre ceea ce ești tu dispus să faci astăzi pentru a deveni omul de succes de mâine.

Așa că dacă ți­-am stârnit dorința de a accepta noi provocări, dacă ți-­am stârnit dorința de a învața  și dacă îți dorești cu adevărat să te dezvolți, noi îți recomandăm să iei parte la ceea ce poate fi cea mai tare experiență din studenție.

Organizată în 96 de centre universitare din 33 de țări europene, EBEC reprezintă cea mai mare competiție de inginerie dedicată studenților. Iar, în drumul tău către succes ai șansa de a ajunge până în Porto, locația unde va avea loc etapa finală a competiției.

Tot ce trebuie să faci este să îți convingi încă 3 prieteni să ți se alăture și să vă înscrieți la competiție!

Aplică la EBEC​!

Pentru înscriere şi mai multe informații în ceea ce privește EBEC Iași:

www.ebec.bestis.ro

Cristi Niamțu

Public Relations Responsible

tel: +40 753 873 343

cristi.niamtu(at)BEST.eu.org

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Festivalul Artelor Marţiale 2016

Festivalul Artelor Marţiale va avea loc în Grădina Palas, în săptămâna 30 Mai – 05 Iunie, deschiderea urmând să aibă loc de la ora 16:00.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.