Targul regional pentru artizanat si mestesuguri, la Palas Mall

Săptămâna aceasta, iubitorii artei şi folclorului românesc sunt invitaţi la Palas Mall, la Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015. Evenimentul, organizat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi, se desfăşoară în Atrium, până vineri inclusiv.

Publicul ieşean va descoperi cu plăcere zeci de artizani şi meşteri, care au pregătit creaţii cu specific tradiţional, obiecte de artă populară şi artizanat. Icoane pictate pe sticlă, tablouri cu pictură naivă, costume populare, obiecte din ceramică şi lemn, trăistuţe, piese vestimentare împletite sau croşetate sunt doar o parte dintre minunăţiile care pot fi admirate şi achiziţionate, zilele acestea, la Palas.

Un loc aparte în cadrul târgului îl ocupă atelierele de lucru, organizate de meşteri pricepuţi, care îşi vor demonstra măiestria. Atelierele au loc zilnic, în intervalele orare 10.00 – 14.00 şi 17.00 – 21.00.

Program:

Marţi, cei interesaţi pot învăţa de la Maria Vasiliu, din Târgu Neamţ, cum să croşeteze podoabe, iar de la Eugenia Stan, din Ciorbeşti, Iaşi, cum să ţeasă la gherghef.

Miercuri şi joi, Liviu şi Valentina Acasandrei, din Iaşi, vor demonstra arta picturii de icoane pe sticlă şi a picturii naive.

Joi şi vineri, Daniel Ifrim din Schitul Stavnic, Iaşi, va împărtăşi din tainele olăritului.

Tot vineri, ieşenii pot participa la atelierul de împletituri prin tehnica nodurilor, susţinut de Silvia Cozmîncă, din Iaşi.

 

Sursa foto: palasmall.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 1 =

On Key

Citeste si

Traditii si obiceiuri ciudate de nunta

In conceptia populara, casatoria constituie un element obligatoriu in ciclul vietii. Petitul, cererea in casatorie, tocmirea zestrei, logodna, casatoria religioasa si nunta ca atare reprezenta

Ce mai inseamna SEO in 2015?

Daca ai o afacere online cu siguranta stii ca fara optimizarea unui site e foarte greu daca nu imposibil sa ai vizitatori si vanzari. Probabil

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.