Taxele anuale de studii la cele mai mari universităti de stat din tară

Unul dintre criteriile de selectie avute in vedere in momentul inscrierii la facultate este pentru multi studenti si taxa anuala de studii perceputa de diferitele facultati. Un aspect deloc de neglijat in conditiile in care aceasta poate reprezenta o problema pentru multe familii cu venituri medii din Romania. Iata mai jos cate te costa un an de studii la nivel de licenta la cele mai mari universitati de stat din Romania:

1. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Conform unui top publicat in septembrie 2014 de Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca este cea mai mare universitate de stat din Romania, cu peste 36.300 de studenti, dintre care 13.628 studiaza la cu taxa. UBB Cluj-Napoca a publicat taxele de scolarizare pentru studentii romani, Uniunea Europeana, Spatiul Economic European si Confederatia Elvetiana pentru anul universitar 2015-2016.
Conform datelor publicate de universitate, un an de studii la nivel de licenta, forma de invatamant cu frecventa, costa pentru studentii UBB in anul universitar 2015-2016 intre 2000 de lei (Facultatea de Bilogie si Geografie, Facultatea de Fizica, Teologie Reformata Didactica) si poate ajunge la 5.500 lei (cea mai mare taxa anuala de studii din UBB) pentru studentii de la Facultatea de Cinematografie, Fotografie si Media. De precizat este faptul ca la cele mai multe facultati din cadrul UBB, taxa anuala de studii este sub 3.000 de lei.

2. Universitatea din Bucuresti

Conform aceluiasi clasament intocmit de Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior, Universitatea din Bucuresti este a doua cea mai mare facultate de stat din Romania, cu un total de peste 30.400 de studenti, dintre care 9. 241 studiaza la cu taxa. Potrivit datelor facute publice de universitate, un an de studii la nivel de licenta in cadrul facultatilor UB (in anul universitar 2014-2015) costa intre 2.500 de lei/an (Teologie Romano-Catolica) si 3.200 de lei/an (Facultatea de Limbi si Literaturi Straine). De precizat este faptul ca la cele mai multe facultati din cadrul UB taxa anuala este de peste 3.000 de lei.

3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

A treia cea mai mare universitate de stat din tara conform topului amintit mai sus, este Universitatea din Iasi cu 26.200 de studenti, dintre care peste 9.100 studiaza la cu taxa. Conform datelor publicate pe site-ul universitatii, taxele de studii percepute de facultatile Universitatii din Iasi pentru anul universitar 2015-2016 sunt cuprinse intre 1.600 de lei (Facultatea de Matematica), 1.800 de lei (Facultatea de Istorie) si 3.500 de lei (Facultatea de Informatica) sau 3.900 de lei (Geografia Turismului in Limba Franceza).

4. Universitatea Politehnica din Bucuresti

Este a patra cea mai mare institutie de invatamant superior din Romania, cu un numar de peste 25.000 de studenti, dintre care peste 2.600 studiaza la cu taxa. Pentru anul universitar 2014-2015, studentii la nivel de licenta ai UPB au platit o taxa anuala de studii de 4.000 de lei sau 4.500 de lei (Facultatea de Inginerie in Limbi Straine).

5. ASE Bucuresti

La a 5-a cea mai mare universitate de stat din tara invata peste 23.600 de studenti, dintre care 11.400 la cu taxa. Pentru anul universitar 2014-2015, studentii ASE la nivel de de licenta, cu frecventa, au platit o taxa de studii de 3.500 de lei/an.

Sursa foto: time.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − 7 =

On Key

Citeste si

Cum alegem un epilator ieftin si bun

Epilatorul este unul dintre cele mai importante accesorii ale unei adolescente, si atunci cand cumparam unul trebuie sa facem o alegere corecta, atat din punct

Top destinatii in Moldova

Din Iasi ai multe destinatii spre care sa pornesti si multe locuri de vizitat. Ce iti ofera Moldova si unde te poti bucura de cele

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.