Te-ai pregatit de sesiune? Iata cateva tehnici de citire rapida

Se apropie sesiunea si este util sa poti parcurge si extrage informatia esentiala cat mai repede din cursuri lungi sau din cartile recomandate de profesori.

Cu ajutorul catorva tehnici de citire rapida pe care ti le-am pregatit, cu siguranta vei putea invata mai eficient.

1. Citeste paginile materialului pe care l-ai ales in diagonala. Poate pare ciudat, dar in criza de timp te ajuta sa iti faci o idee generala despre subiect. Daca ai nelamuriri poti citi in plus unul sau doua paragrafe explicative.

2. Foloseste tehnica text skimming – citeste si subliniaza cuvintele importante care redau cel mai bine idea principala. Cand finalizezi o pagina incearca sa redai din minte continutul lucrarii numai din cuvintele cheie pe care le-ai subliniat anterior. Daca nu reusesti de la prima incercare, reciteste ce ai subliniat si incearca din nou.

3. Tehnica text scanning- foarte utila atunci cand cauti o informatie specifica intr-o enumeratie. Evita sa citesti tot textul si cauta din privire exact anul sau definitia de care ai nevoie.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 10 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.