Tehnici de memorare utile pentru sesiune

In sesiune este bine sa valorifici orice truc pe care il stii pentru ca sa obtii note mari la toate obiectele si sa nu fii nevoit sa dai restante in vacanta.

Am cautat pentru tine cele mai bune memotehnici pe care poti sa le folosesti pentru a creste usor eficienta modului in care inveti.

Mind mapping – creeaza-ti o harta grafica din cuvinte, linii, culori, imagini si legaturi logice in jurul ideii centrale dintr-un material. Gandeste „out-of-the-box” si considera ca totul este posibil. Utilizeaza orice fel de culoare, markere, creioane, etc. In timp ce dezvolti harta vei vedea relatii si alte conexiuni si vei memora mai usor.

Metoda Lozanov – presupune indepartarea tuturor limitarilor mentale negative, relaxare si ascultarea de muzica in timpul studiului. Se recomanda sa dormi dupa fiecare episod de invatare. Somnul de tip REM ajuta creierul sa asimileze lucrurile noi. Dimineata, dupa ce te-ai trezit incearca sa revezi ce ai studiat cu o zi inainte.

Metoda Pegword – trebuie sa inveti o serie de cuvinte pe care mai apoi sa le asociezi notiunilor noi.  De exemplu, fiecarei cifre de la unu la zece ii asociem un simbol vizual.

1 – o lumanare
2 – o lebada
3 – o ciocolata
4 – o masa etc.

Pentru a memora o lista de obiecte care contine elemente cum ar fi:  icoana, vin, paine, vei creea asocieri ca cele de mai jos:

1. o lumanare aprinsa in fata unei icoane
2. o lebada care isi incolaceste gatul in jurul sticlei de vin etc

Metoda camerei romane– Imagineaza-ti o camera pe care o stii. Asociaza imagini, reprezentand informatiile pe care doresti sa ti le amintesti, cu obiecte din camera. Pentru a-ti aminti informatiile , pur si simplu, fa un tur al camerei in mintea ta, vizualizand obiectele cunoscute si imaginile asociate.

Folosirea acronimelor – grupeaza initialele cuvintelor de memorat pentru a forma cuvinte cu sens. De exemplu, MFN – masculin, feminin, neutru.

Metoda RICAR – presupune patru pasi simpli:
1.    Rasfoieste materialul
2.    Pune-ti intrebari legat de ce nu ai inteles
3.    Aminteste-ti ideile principale de la un subpunct inainte de a trece la urmatorul.
4.    Recapituleaza in gand elementele esentiale din tot materialul la final.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.