Top 10 cele mai bune universitati din lume

Daca te numeri printre cei ce isi doresc sa plece sa studize in strainante atunci cu siguranta te-ar interesa un top al universitatilor la nivel mondial. Un astfel de top, realizat de “Times Higher Education” arata ca Harvard si Massachusetts Institute of Technology sunt inca in frunte.

Noile puteri in materie de educatie se dovedesc a fi tari precum China, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud. Rezultate remarcabile a inregistrat si Suedia, care are în top trei universitati.

Romania nu are nici o universitate in topul universitatilor realizat de Times Higher Education Magazine, insa o prezenta surprinzatoare este a “Middle East Technical University”, din Turcia, pozitionata pe unul din ultimele locuri ale topului.

Topul a fost realizat pe baza evaluarilor primite de la 17.000 de academicieni din toată lumea si a urmarit sa stabileasca gradul de popularitate al institutiilor de invatamant superior. Phil Baty, editor la Times Higher Education Magazine, spune ca noua clasificare ii dezavantajează puternic pe britanici, universitati faimoase, precum Imperial Collage London si University Collage London, inregistrand un declin vizibil.

In realizarea topului, s-au luat în considerare observatii venite de la academicieni din: Statele Unite (44%), Europa (28%), Asia şi Orientul Mijlociu (25%).

Primele zece pozitii in topul universitatilor :
Locul 1:Harvard
Locul 2: MIT
Locul 3: Cambridge
Locul 4: Stanford
Locul 5: California, Berkeley
Locul 6: Oxford
Locul 7: Princeton
Locul 8: California, Los Angeles
Locul 9: Yale
Locul 10: California Institute of Technology

Vezi AICI topul integral al universitatilor.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =

On Key

Citeste si

Burse in Germania pentru Cuza

Profita de anii studentiei si aplica la cat mai multe burse pentru o experienta internationala. Din fericire, universitatile din Iasi iti ofera aceasta posibilitate, tot

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.