Home Campus Topul facultatilor inutile din Romania

Topul facultatilor inutile din Romania

2 minute de citit
0
0

Printr-un sondaj la care au participat mai multi specialisti HR, s-au scos in evidenta facultatile care genereaza cei mai multi someri.


Pentru aceste specializari nu exista cerere pe piata muncii si ar fi indicat ca nici una dintre acestea sa nu fie prima ta alegere atunci cand iti depui dosarul de admitere, conform realitatea.net

Cele mai problematice sunt specializarile umaniste: Litere, Filosofie, Sociologie, Stiinte politice, urmate de Jurnalism, Administratie publica si chiar Stiinte economice.

La cele din urma,  piata are un grad de dinamicitate foarte ridicat si structura programei nu este aliniata deloc la ultimele trenduri din piata reala. Deci, este foarte greu ca absolvent sa te angajezi cu cunostiintele din facultate in Marketing, Managementul afacerilor sau Relatii publice.

Majoritatea angajatorilor trebuie sa investeasca in traininguri costisitoare pentru a incadra tineri absolventi.

Cele mai cautate specializari sunt acum: cele din domeniile tehnice, ingineria, automatizarile, cibernetica, IT. Mai sunt cautate si bine platite medicina, domeniul farmaceutic, limbile straine.

Orice facultate ai alege, creste-ti sansele de angajare pe viitor, prin implicarea in programe de internship, voluntariat, sau inscrierea la burse extern

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sorin
Incarca mai multe Campus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 20 =

Vezi si

Job bine platit fara experienta? Da, se poate!

Am inceput sa-mi caut job imediat ce am intrat la facultate. Imi doream independenta! Lips…