Topul facultatilor inutile din Romania

Printr-un sondaj la care au participat mai multi specialisti HR, s-au scos in evidenta facultatile care genereaza cei mai multi someri.


Pentru aceste specializari nu exista cerere pe piata muncii si ar fi indicat ca nici una dintre acestea sa nu fie prima ta alegere atunci cand iti depui dosarul de admitere, conform realitatea.net

Cele mai problematice sunt specializarile umaniste: Litere, Filosofie, Sociologie, Stiinte politice, urmate de Jurnalism, Administratie publica si chiar Stiinte economice.

La cele din urma,  piata are un grad de dinamicitate foarte ridicat si structura programei nu este aliniata deloc la ultimele trenduri din piata reala. Deci, este foarte greu ca absolvent sa te angajezi cu cunostiintele din facultate in Marketing, Managementul afacerilor sau Relatii publice.

Majoritatea angajatorilor trebuie sa investeasca in traininguri costisitoare pentru a incadra tineri absolventi.

Cele mai cautate specializari sunt acum: cele din domeniile tehnice, ingineria, automatizarile, cibernetica, IT. Mai sunt cautate si bine platite medicina, domeniul farmaceutic, limbile straine.

Orice facultate ai alege, creste-ti sansele de angajare pe viitor, prin implicarea in programe de internship, voluntariat, sau inscrierea la burse extern

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 2 =

On Key

Citeste si

Programul Global Talent la AIESEC

AIESEC este cea mai mare organizație non-guvernamentală pentru studenți din lume, fiind prezentă în mai mult de 125 de țări și teritorii. AIESEC îți oferă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.