Topul international al celor mai bune universitati din lume include Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Singura universitate din Iasi care a ajuns in clasamentul celor mai bune universitati de pe glob este „Alexandru Ioan Cuza”. Acest top a fost realizat din fonduri europene si a fost facut public de catre comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.


In cercetarea care urmareste sa desemneze cele mai bune facultati au fost cercetate astfel de 850 de institutii de invatamant superior, fiind luate in considerare opiniile a 60.000 de studenti. In clasament au ajuns si 10 universitati din Romania.

Cele 5 criterii in functie de care au fost analizate universitatile in cadrul „U-Multirank” sunt: performanta in cercetare, calitatea procesului de invatamant, orientare internationala, succesul in transferul de cunostinte si implicarea regionala.

Iata ce a declarat comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret: „Suntem mandri de educatia noastra de clasa mondiala. (…) Apreciez foarte mult acest nou clasament, pentru ca ne oferă o imagine mult mai buna a performantelor universitatilor si colegiilor, nu numai in cercetare, dar, de asemenea, in procesul de predare si invatare, in transferul de cunostinte, in internationalizarea si in angajament regional”.

Cele 10 institiutii din Romania care s-au clasificat in topul la nivel global sunt: Universitatea Babes-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navala „Mircea cel Batran”, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Universitatea Bucuresti, Universitatea Petrosani, Universitatea de Vest Timișoara.

Sursa foto: www.blog.compete.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + eight =

On Key

Citeste si

10 pentru L.S.G.G

În perioada 11-17 Mai, Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie organizează diferite evenimente ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la înființarea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.