Tu ce defecte ai?

Aplici la anunțurile de angajare și deja ai fost invitat la primele interviuri. În momentul de față, internetul îți pune la dispoziție o mulțime de trucuri și sfaturi pentru a face față cu brio celor mai dificile întrebări la interviul de angajare.

Din categoria întrebărilor dificile face parte și „Ce defecte ai?”, o întrebare capcană la care trebuie să fii foarte atent ce răspunzi. Descoperă în continuare câteva sfaturi ca să reușești să faci față ușor acestei întrebări:

  1. Fii sincer

Când vorbești despre defectele tale la un interviu este recomandat să fii la fel de clar și sigur pe tine ca și atunci când vorbești despre punctele tale forte. Daca ești nesigur, roagă-ți cei apropiați prieteni să își spună părerea în această privință.

  1. Pune-ți defectele într-o lumină pozitivă

Oferă exemplele în care ai reușit să îți transformi defectele în calități. Orice mărturisire în fața angajatorului trebuie să se refere la ceva ce ai rezolvat, în special dacă au legatură cu jobul respectiv.

  1. Fii cât mai concis

Nu oferi răspunsuri vagi precum „nu sunt un bun organizator”. Vino cu exemple specifice. Ce abilități organizatorice îți lipsesc? Ce măsuri ai luat până acum pentru a le căpăta?

  1. Nu folosi clișee

„Sunt un workaholic” sau „perfecționist” sunt răspunsuri tipice ale candidaților. Nu lăsa impresia ca fiind adevărate tocmai pentru că toată lumea le folosește. Diferențiază-te de ceilalți cu un răspuns propriu.

Tu cum răspunzi la această întrebare?

Sursa foto: studentinromania.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − eleven =

On Key

Citeste si

Cum sa pariezi pe fotbal

Fotbalul este cel mai urmarit si iubit sport de la noi din tara. Iar pentru ca foarte multa lume il urmareste, pariurile pe fotbal sunt

Festivalul Artelor Marţiale 2016

Festivalul Artelor Marţiale va avea loc în Grădina Palas, în săptămâna 30 Mai – 05 Iunie, deschiderea urmând să aibă loc de la ora 16:00.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.