Tu ce vrei sa faci la vara? Ce ai zice de programul Work & Travel?

Știu că pare o întrebare adresată prea devreme, însă unii se gândesc să răspundă la ea încă de pe acum, cand tocmai s-a terminat o vară. Vrei să muncești, să te distrezi, să călătorești sau să lenevești acasă? Ultima variantă sigur nu o preferi, având în vedere toate poveștile prietenilor legate despre nopțile lor interminabile de vară. Ce mai rămâne? Să te distrezi, să călătorești și să faci și bani pe deasupra. Dacă ai ales aceste variante atunci vei alege să mergi cu programele work and travel oriunde vrei.

Mulți tineri studenți pleacă în țări precum Grecia, Franța, Spania, Marea Britanie și chiar SUA sau Canada. Există numeroase agenții în Iași la care poti apela pentru programul Work and Travel . Toate acestea au parte de o identitate vizuală bine definită și de o promovare intensă în perioada de început a anului universitar. Studenții sunt încurajați să se înscrie pentru unul din aceste programe cât mai din timp pentru a prinde cele mai bune oferte de job-uri.

În general, agențiile se prezintă ca fiind specializate în turismul pentru tineri, cu o experință în spate de ani buni, cu servicii special destinate tinerilor care doresc să călătorească pentru studii, pentru a munci sau pentru vacanţă pur şi simplu.

Agențiile promit să se preocupe de bunăstarea studenților care își doresc să plece încă de prima dată când au intrat pe ușa biroului. Pregătesc demersurile necesare pentru emiterea cardurilor internaţionale, achiziționarea la tarife speciale a biletelor de avion, precum şi a biletelor de tren şi de autocar pentru transport internaţional, sunt responsabili de cazarea lor orinde aleg să plece și întocmesc asigurări medicale de călătorie în străinătate.

Toate aceste activități denotă seriozitate, încredere și transparență din partea agențiilor, atrăgând astfel studenți care își doresc experiențe de neuitat, experiențe ce le vor schimba viața.

Banii? Dacă alegi să lucrezi într-o țară străină, munca prestată de tine valorează bani, iar în acest caz, unii susțin că se întorc cu buzunarele pline, alții că au muncit pe brânci și abia își acoperă cheltuielile. Cred că ține de felul fiecăruia de a se adapta cerințelor unui job în străinătate, unde mentalitatea este clar alta. Dacă te consideri o persoană ambițioasă, open-minded și ușor adaptabilă atunci sigur vei avea de câștigat.

Bineînțeles că înscrierile în aceste programe, biletele de transport și taxele de plecare costă. Îți dorești foarte mult sa pleci cu work and travel dar nu dispui de banii necesari? Poți face un împrumut la bancă – creditul work and travel – special destinat acestor cazuri, bani pe care îi poți returna când te întorci în țară.

Sigur ai o cunoștință despre care ai auzit că a plecat, sau care ți-a povestit cu foarte mult entuziasm cum și-a petrecut vara printre străinii care i-au devenit prieteni mai apoi. Fie că a fost plecat în Grecia sau SUA, oricine mărturisește că lunile de vară petrecute acolo l-au schimbat, maturizat și i-au oferit șansa să viziteze centre turistice minunate. Cei plecați în America susțin că și-au îndeplinit ”the american dream” și că sentimentul sa fii acolo printre cei care par greu de atins este unul real.

Dacă încă ești student și urmezi cursurile la zi, ai note bune la facultate și cât mai puține restanțe, atunci îndeplinești condițiile necesare înscrierii în programul work and travel. Mai e nevoie doar să fii o persoană perseverentă, dornică de a deveni independentă din punct de vedere financiar, care își dorește să trăiască experiențe unice, o persoană sociabilă, care leagă repede prietenii frumoase și căreia îi place să călătorească.

 

Sursă foto: www.google.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + four =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.