Tu cum te recompensezi pentru efortul depus?

Viața de student este fantastică din toate punctele de vedere. Atunci când reuşeşti să îţi atingi pas cu pas obiectivele pe care ţi le propui şi când întrevezi cum vor sta lucrurile în viitor datorită determinării şi perseverenţei tale parcă te gândești că meriți o răsplată. Nu-i așa? Dar care crezi ca ar putea fi recompensele potrivite atât succesului dar și bugetului tău? Iată câteva idei:

  1. Ia-ți liber o zi

Dacă ai susținut un efort major iar rezultatele ce nu au întârziat să apară sunt excelente atunci nu crezi că meriţi din plin o zi liberă? Poţi ”chiuli” de la cursuri pentru a dormi sau pentru a te plimba, pentru a merge la shopping sau pentru a citi o carte care îţi place. Vei găsi o mulțime de lucruri de făcut în așa fel încât să uiți pentru puțin timp de cursuri, seminarii, examene parţiale, proiecte etc.

  1. Vorbește la telefon

De cele mai multe ori nu ai timp suficient pentru a vorbi la telefon cu cei dragi, pentru că mereu eşti presat că încep cursurile, trebuie să te apuci de învăţat, pentru că te-ai întâlnit cu cineva cunoscut şi trebuie să îl saluţi. De dată această sună persoanele cu care vrei să stai la poveşti pe săturate şi nu mai lăsa nimic să îţi întrerupă conversaţia.

  1. Răsfață-te

Pentru ca recompensa ta să nu îți fure mare parte din buget, ai putea să îţi acorzi câte un mic răsfăţ personal cum ar fi: o cutie cu bomboanele tale favorite de ciocolată, o nouă coafură, o manichiură, un masaj, o şedinţă la jacuzzi sau la piscină etc.

  1. Explorează

Pentru că în studenţie campusul devine a doua ta casă, e şi normal ca din când în când să simţi nevoia de o schimbare de decor. Plimbă-te într-un parc imens, descoperă locurile interesante de acolo, mergi la un film de unul singur, plimbă-te cu bicicleta prin oraş, deconectează-te de la tehnologie, respiră aer curat.

  1. Fă lucruri noi

Atunci când ne folosim mintea la alte activităţi decât cele cu care e obişnuită în mod normal, alte zone ale creierului sunt implicate şi astfel, cele folosite în mod curent, se pot odihni şi relaxa. Pictează ceva, scrie o poezie, compune un cântec. Ţinându-ţi mintea ocupată cu alte lucruri decât în mod normal te va ajută să te relaxezi şi să petreci totodată un timp calitativ de unul singur.

Sursa foto: thebudgetnistablog.co

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + 4 =

On Key

Citeste si

UMF vă invită în „Arena Medicală”

Până joi, 21 aprilie 2016, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează a treia ediție a „Arenei Medicale”. Activitățile propuse în cadrul

Tipuri de leziuni ale pielii

Pielea este un organ foarte sensibil, care se afla la suprafata si este mereu expus mediului inconjurator. Din acest motiv, este destul de usor sa

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.