UAIC, gazdă în cadrul manifestărilor „Iași, Capitala Renaşterii Naţionale”

În perioada 14-16 decembrie 2016, la Iaşi, Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României, Banca Naţională a României şi Primăria Municipiului Iaşi organizează o serie de manifestări sub titlul ,,Iaşi, Capitala Renaşterii Naţionale”. Evenimentele sunt dedicate împlinirii unui secol de când Iaşiul a devenit capitală de război.

 

În cadrul acestor manifestări, miercuri, 14 decembrie 2016, în Aula ,,Mihai Eminescu” a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza”, între orele 14.30 şi 17.00, va avea loc o Ședință Festivă a Academiei Române.

 

În următoarele zile, în cadrul aceleiași suite de manifestări, vor mai avea loc vernisajul expoziției ,BNR în timpul Marelui Război”, organizată de BNR, proiecţia filmului documentar ,,Iaşi, Capitală de Război” dar și o vizită în Gara Iași a Trenului Regal.

 

Evenimentul „Iași, Capitala Renașterii Naționale” are ca scop iniţierea unui proces de reevaluare a rolului istoric jucat de Moldova și de Iași în efortul comun de renaștere politică și militară a Statului Român.

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

On Key

Citeste si

Campionat de sah la Cafeneaua FiX

Sâmbătă și duminică, respectiv 30 și 31 iulie 2016, începând cu ora 11:00, la Cafeneaua FiX se vor da bătălii grele. Regii și reginele nu

Ce este de vizitat in Iasi?

Daca esti din Iasi sau ai decis sa vii aici la facultate nu poti sa ratezi cateva dintre obiectivele turistice. Pentru zilele in care nu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.