Un iesean si doi clujeni – castigatorii FilmSTUD 2015

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național de Film de Scurtmetraj FILMSTUD a avut loc pe data de 15 noiembrie 2015, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Pentru prima dată în istoria festivalului, sala a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniți la proiecție.

În prima parte a serii a avut loc proiecția unui calup de spot-uri publicitare, iar în cea de-a doua parte a avut loc competiția și premierea scurtmetrajelor nominalizate în această ediție.

Juriul din acest an a fost format din actorul și președintele juriului Cătălin Ștefan Mândru, directorul festivalului Dan Moisii, lectorul universitar Andrei Cozlac și artistul ieșean Iustin Andrei Șurpănelu. Aceștia au acordat premiile pentru cele 3 categorii competiționale: „Horror”, „Creație” și „Animație”.

Câștigătorii acestei ediții au fost:

  • Aron Rudics (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun scurtmetraj”, pentru filmul „777”
  • Ștefan Agănencei (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun horror”, pentru filmul „Un glonț pentru Sartre”
  • Tudor-Vlad Măgureanu (Iași) – „Cea mai bună animație”, pentru filmul „Renașterea”

Pentru ediția de anul viitor avem planuri mari, întrucât ne propunem să ducem festivalul la un nou nivel.  Nu ne așteptam la un număr atât de mare de spectatori și ne cerem scuze pentru eventualele nereguli apărute în program. Promitem că ediția de anul viitor va fi mult mai atractivă și va avea mai multe zile de proiecții.” au declarat organizatorii festivalului.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.