UNISTIL nu va mai circula! De luni, RATP preia cinci trasee

Contractul de asociere cu firma din Bârlad expiră în 19 iunie, acesta nemaifiind prelungit. Cum vor fi acoperite de RATP traseele 18, 27, 29, 44 şi 47?

Regia de transport public trebuie să acopere încă cinci trasee, începând de luni. Este vorba despre traseele operate în prezent de firma Unistil Bârlan cu 33 de mijloace de transport. Potrivit purtătorului de cuvânt al RATP, Adrian Mihai, regia va scoate la stradă zilnic circa 90 de autobuze, iar o parte dintre acestea vor fi pe traseele:

– 27 (Ciurea – Teh­nopolis – Tătăraşi Nord);

– 29 (Tomeşti – Baza 3 – Podu Roş);

– 44 (Piaţa Dacia – Tehnopolis – Ciurea);

– 47 (Dacia – pasaj Nicolina – Podu Roş – Tătăraşi Sud);

– 18 (Păcurari – Bucşinescu – Tătăraşi Sud).

„Pe traseele 27 şi 44 va circula câte un autobuz până la Blocuri Ciurea la fiecare 30 de minute. Biletele de călătorie eliberate de Unistil rămân valabile până la 1 iulie 2016, iar abonamentele rămân valabile până la expirare“, au declarat oficialii RATP.

Con­tractul cu Unistil va expira duminică, 19 iunie, operatorul fiind prezent la Iaşi timp de 10 ani, iar autorităţile locale spun că asocierea cu transportatorul nu va mai fi prelungită. Aceasta se va întâmpla în ciuda faptului că, aşa cum opinia publică ştie deja, patronul Unistil este Vasile

Puşcaşu, lider al filialei locale a UNPR, aliat al PSD, Puşcaşu fiind în acelaşi timp cumătru cu primarul Mihai Chirica. În ultima vreme însă relaţiile celor doi s-au răcit.

Regia de transport public are un parc auto format din 138 de autobuze şi 35 de microbuze, fabricate în perioada 1991 – 2005. Pe actuala planificare a mijloacelor de transport, valabilă până pe 19 iunie, RATP are la stradă 85 de autobuze şi 18 microbuze la orele de vârf, în timpul zilelor lu­crătoare.

Municipalitatea are în derulare do­uă licitaţii pentru achiziţia a 12 autobuze noi, dar procedurile au fost contestate la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) de către participanţi la selecţie. CNSC ar urma să se pronunţe, cel mai pro­babil, până la sfârşitul acestei luni.

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.