Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” are un nou şef

Prof.dr. Gheorghe Iacob a fost desemnat ordonator de credite al instituţiei. Rectorul ales, Tudorel Toader, nu a primit încă numirea oficială de la minister.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a ajuns în situaţia de a aştepta două hârtii de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru a-şi putea desfăşura activitatea. În cursul şedinţei extraordinare a Senatului întrunit ieri, prof.dr. Gheorghe Iacob a fost desemnat ordonator de credite al instituţiei de învăţământ superior, iar numirea acestuia pe post trebuie să fie confirmată prin ordin de ministru. El va trebui să îi ţină locul lui prof.dr. Tudorel Toader la conducerea universităţii până când acesta va primi la rândul său confirmarea, tot prin ordin de ministru, documentele necesare pentru aceasta fiind trimise încă de săptămâna trecută la Bucureşti.

„Aştept confirmarea de la Bucureşti, de la minister, până atunci nu este decât o propunere. Vom vedea apoi ce urmează“, a declarat prof.dr. Gheorghe Iacob. Dacă ordinul care-l numeşte pe acesta în funcţie nu ajunge până mâine, nu va mai avea cine să semneze hârtiile în universitate, fiindcă mandatul fostei conduceri expiră pe 29 februarie.

Noi sperăm să ajungă cât mai repede pentru a nu exista întreruperi. Nu ţine de noi, chiar am trimis astăzi prin fax decizia de îndată ce s-a încheiat şedinţa Senatului, aşa încât am făcut tot ce e posibil ca să vină confirmarea cât mai rapid. Sper ca ministerul să conştientizeze că începând de mâine nu mai avem ordonator de credite“, a declarat prof.dr. Ovidiu Iancu, preşedintele Senatului UAIC. Acesta a precizat că prof.dr. Gheorghe Iacob a fost votat de către 58 dintre cei 65 de membri prezenţi, mai fiind patru voturi împotrivă şi trei abţineri.

În momentul în care va veni ordinul de la minister, ordonatorul de credite va avea aceleaşi atribuţii precum rectorul, însă fără semnătura sa nu se pot plăti nici bursele şi nici salariile.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 5 =

On Key

Citeste si

Expoziție de carte de mediu – BCU Iași

În fiecare an, pe 5 iunie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Mediului. Cu acest prilej, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi vă propune să vizitaţi

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.