Home Campus Universitatea din Bucuresti introduce in programa un „Curs antiplagiat”

Universitatea din Bucuresti introduce in programa un „Curs antiplagiat”

3 minute de citit
0
0

În semestrul I al noului an universitar 2017 – 2018, la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti vor fi susţinute, pentru nivelul de masterat şi doctorat, cursuri de etică şi integritate academică, plagiatul urmând să fie una dintre noţiunile studiate, anunţă instituţia de învăţământ superior.

În cadrul proiectului intitulat „Promovarea eticii şi deontologiei academice în Universitatea din Bucureşti”, peste 50 de profesori şi cercetători din facultăţile Universităţii din Bucureşti (UniBuc) au dezbătut aspecte legate de etica muncii intelectuale în spaţiul academic.

Citeste si: O scoala gratuita de programare se deschide in Bucuresti

Scopul iniţiativei este de a „putea promova valorile instituţiei în rândul masteranzilor şi al doctoranzilor printr-un curs special, dedicat acestei problematici de acut interes pentru învăţământul românesc şi internaţional actual”. La acest curs vor fi aprofundate şi noţiuni care ţin de plagiat şi autoplagiat, precum şi de standardele şi reglementările în domeniu, ca şi de măsurile antiplagiat disponbile, cu avantajele şi limitările lor.

Proiectul este finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin intermediul Fondului de Dezvoltare Instituţională (CNFIS-FDI-2017-0245).

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Tudor Perian
Incarca mai multe Campus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + thirteen =

Vezi si

Cum plasati o comanda online pentru colete pe Eastlines?

De cele mai multe ori cand distanta este prea mare intre noi si cei dragi alegem sa le fac…