Universitatile din Romania la coada clasamentului QS World University Rankings 2018

Topul a avut în vedere în vedere mai multe criterii printre care: numărul de citări ale lucrărilor de cercetare, impactul pe care l-au avut acestea asupra societăţii, reputaţia academică a universităţilor, cât şi numărul de angajatori care recrutează din cadrul acestor instituţii de învăţământ superior.

Dintre cele 1000 de de poziţii, Universitatea din Bucureşti ocupă locurile 701-750, iar alte universităţi din România, precum Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea „Babeş-Bolyai“ şi Universitatea de Vest din România, au fost încadrate la categoria 800-1000.

Citeste si: Universitatea din Bucuresti introduce in programa un „Curs antiplagiat”

Faptul că ocupăm locurile 701-750  sau 801-1000 într-un clasament de 1000 de poziţii nu este în mod cert un lucru pozitiv.  Ocuparea unui loc fruntaş într-un astfel de top acordă un anumit prestigiu instituţiei în cauză şi de aceea competiţia pentru admitere este mai mare la acestea. Totuşi, acest criteriu nu ar trebui să fie singurul pe care viitori studenţi  să îl ia în considerare atunci când aleg o facultate. De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că acest top este unul limitat. În lume sunt aproape 20.000 de universităţi, deci simplul fapt că cele din România sunt incluse în top reprezintă, totuşi, un lucru bun. Însă, vreau să precizez că studenţii din România îşi doresc să aibă universităţi mai performante, unde să aibă mai multe oportunitîţi  de cercetare şi de publicare“, crede Vlad Chererecheş, preşedintele Alinaţei Naţionale a Orgnizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Clasamentul QS a fost realizat pentru 950 de universităţi provenite din 84 de ţări, la nivel mondial.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 5 =

On Key

Citeste si

Cele mai bune ore de invatat in sesiune

Pe parcursul unei zile obisnuite, fiecare dintre noi avem scaderi si cresteri naturale a nivelului de energie, iar acestea ne influenteaza capacitatea de concentrare si

Cum alegem un aparat de vidat

Aparatele de vidat alimente sunt un real ajutor in orice bucatarie deoarece sigilarea cu vacuum a alimentelor reduce cantitatea de oxigen din pachet si previne

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.