Universitatile internationale sosesc la Iasi cu ocazia targului educational RIUF

Peste 20 de universitati internationale din Europa ii asteapta pe elevi, studenti, parinti si profesori pe 9 octombrie la Congres Hall Palas din Iasi pentru a descoperi cum pot urma un program de licenta sau master in strainatate. Cei 3000 de vizitatori asteptati vor primi informatii despre programe de studii, taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, burse, proces de aplicare, oportunitati de internship, cat si oportunitati de voluntariat sau consiliere in cariera. La targul international de universitati RIUF – Romanian International University Fair vizitatorii vor avea acces la prezentari si workshopuri sustinute de reprezentantii universitatilor de top si de consiliere gratuita pentru a aplica la studii in strainatate. Vizitatorii care doresc sa beneficieze de oportunitatile oferite de RIUF trebuie sa se inscrie pe site-ul evenimentului www.riuf.ro.

Targul international de universitati RIUF este singurul eveniment educational de acest tip din zona Moldovei in cadrul caruia tinerii pot discuta cu studenti si absolventi romani de la universitatile din lumea intreaga.
La Iasi, participantii la targ vor putea dialoga cu reprezentantii oficiali ai peste 20 de universitati din Marea Britanie, Danemarca, Franta, Germania, Olanda sau Elvetia , ai organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala, profesionala si orientare in cariera sau care ofera cursuri de limbi straine. Dintre expozanti: University of Greenwich (Marea Britanie), Radboud University Nijmegen (Olanda), BHMS Business & Hotel Management School (Elvetia). In afara universitatilor internationale, la RIUF Iasi va fi prezenta si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”. Lista completa a expozantilor poate fi vazuta aici.

In cadrul targului vizitatorii au ocazia sa participe la 9 sesiuni de prezentari private si workshopuri sustinute de universitatile invitate. Sesiunile de prezentari ofera raspunsuri detaliate la intrebarile specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenti internationali. Vor primi si informatii la zi despre diferitele sisteme academice si particularitatile lor, despre facilitatile oferite de universitati pentru studenti (cazare, burse, oportunitati de practica si internshipuri), despre pasii necesari realizarii unei aplicatii la studii in strainatate, dar si despre oportunitatile de angajare dupa absolvire. Cateva dintre titlurile sesiunilor: „Studii Universitare si Post-Universitare in SUA: Admitere si Bursa in 4 Pasi Strategici”, „Life and Education in Birmingham”, „Study in Germany”.Pentru a participa la seminariile sustinute de universitati este necesara inscrierea pe site-ul RIUF – www.riuf.ro. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face in functie de ordinea inscrierilor, in limita locurilor disponibile.

Pe langa universitatile internationale si cele locale prezente in cadrul targului RIUF, editia a 6-a de la Iasi isi propune sa aduca si diversitate in ceea ce priveste alegerile viitoare ale elevilor si studentilor. Fie ca vorbim despre oportunitati de voluntariat si experienta internationala asigurata de astfel de programe sau servicii de consiliere in cariera care pot sa sprijine tinerii in luarea unei decizii potrivite cu privire la viitorul lor, toate acestea sunt necesare in intocmirea unui plan „pe mai departe”. AIESEC Iasi, BEST Iasi, UNSR sau Asociatia 4CAREER vor fi prezente in cadrul RIUF pentru a completa ofertele educationale oferite de universitati.

Targul de universitati RIUF va fi deschis pe 9 octombrie de la ora 10 pana la ora 17. In acest interval vor fi prezenti la targ si consilierii EDMUNDO care ii pot ajuta gratuit pe elevi si studenti sa aplice la programe de licenta sau master in strainatate. Pentru a participa la targ este necesara inscrierea pe site.
Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe www.riuf.ro.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + fourteen =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.