Vezi unde poți studia gratuit în Europa

Dacă vrei să studiezi într-o altă țară însă nu dispui de banii necesari, te-ai putea interesa de învățământul gratiut pe care unele țări din Europa îl oferă. Spre exemplu, Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda sau Austria au programe de studiu gratuite. Hai să vezi ce oportunități oferă fiecare dintre acestea:

  1. Finlanda – de cand învățământul universitar este finanțat de statul finlandez prin Ministerul Educației, studenții nu mai sunt nevoiți să plătească taxele de scolarizare, cu mici excepții. Vei avea nevoie doar de bani pentru cărți, materiale didactice, cazare și costuri de trai, care sunt cuprinse între 700 și 900 euro lunar. Printre universitățile din Finlanda în care poți studia gratuit se numără:

Aalto University

Hanken School of Economics

Lappeenranta University of Technology

National Defence University

Tampere University of Technology

Arcada University of Applied Sciences

HAAGA-HELIA University of Applied Sciences

HAMK University of Applied Sciences

  1. Austria – educația universitară din Austria unește trei aspecte foarte importante: un număr mare de instituții de învățământ superior de calitate în toate cele nouă provincii, o lungă tradiție academică și o deschidere continuă spre creativitate și inovare. Iată care sunt cele mai importante universități în care poți studia gratuit:

Vienna University

University of Graz

University of Innsbruck

Anton Bruckner University

University of JOANNEUM

MCI Management Center Innsbruck

Medical University of Graz

  1. Norvegia este o destinație extrem de populară atunci când vine vorba de o educație de calitate. Universitățile de stat norvegiene nu percep taxe de școlarizare studenților internaționali, iar pe de altă parte, ele au introdus o așa-numită taxă de semestru cuprinsă între 50 și 100 de dolari, aplicabilă atât programelor de studii de licență, masterale și Ph.D. Universități din Norvegia unde poți studia gratuit:

Norwegian University of Life Sciences

Norwegian University of Science and Technology

University of Agder

University of Bergen

University of Nordland

University of Oslo

University of Stavanger

University of Tromso

  1. Suedia a fost una dintre puținele țări din Europa care nu percepeau taxe de școlarizare, indiferent de naționalitate. Dupa 2010 însă, Parlamentul suedez a adoptat o lege prin care au fost introduse taxele, aplicabile pentru studenții din afara Uniunii Europene, dar, în același timp, au introdus programe de burse. Așadar, chiar dacă nu mai sunt universități fara taxe în Suedia, majoritatea oferă burse 100% pentru studenții internaționali. Iată care sunt universitățile ce oferă programe burse:

Lund University

Halmstad University

Uppsala University

Stockholm University

Stockholm School of Economics

Jönköping University

  1. Danemarca – învățământul superior de aici este gratuit pentru studenții elvețieni și cei care fac parte din Uniunea Europeană. De asemenea, dacă participi la un schimb de experiență în Danemarca, ești scutit de taxele de școlarizare. Universități din Danemarca unde poți studia:

University of Copenhagen

Aarhus University

Technical University of Denmark

University of Southern Denmark

Aalborg University

Sursă foto: sci-girl.blogspot.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.